Størrelsesguide

Størrelsesguide til babytøj og børnetøj

Nogle gange kan det være svært at finde den rette str. til dit barn. Der kan være forskel fra mærke til mærke og den samme str. kan godt være forskellige i størrelsen. De fleste mærker har deres str. opgivet i alder efter måned eller år, eller efter cm. Hvert mærke har en gennemsnitlig længde ud fra barnets alder, de bliver opgivet i cm.  

Vores størrelsesguide herunder skulle gerne kunne hjælpe med nogle af de spørgsmål du/i kan have når der skal vælges den rette størrelse til jeres baby/barn.

Husk vores størrelsesguide er vejledende og størrelserne kan variere en smule fra produkt til produkt. Hvis du har yderlige spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på mail eller telefon.

Joha størrelsesguide

Johas lækre tøj oplever vi som normal i størrelsen og at det aldersvarende. Johas tøjstørrelser angives anderledes end de fleste andre brands og dette kan skabe forvirring omkring hvilken str. man skal vælge. Generelt skal du altid vælge en størrelse fra Joha der ligger over den størrelse som dit barn normalt bruger. Joha har nemlig dobbelt størrelser, så de ofte dækker over to størrelser:

Eksempel: størrelse 70 svare til 68/74 eller størrelse 90 svare til 86/92. Hvis dit barn bruger str. 62 i tøj nu, anbefaler vi at I vælger en str. 70, ellers vil jeres barn hurtigt vokse ud af det, hvis i valgte en str. 60. Det skal selvfølgelig altid nævnes at børn er forskellige og det skal der altid tages højde for.  

Johas størrelser på huer er lavet på samme måde som på tøjet beskrevet ovenfor. Du kan se en oversigt herunder på Johas egen størrelsesguide:

Størrelsesguide til huer

Mange tøjmærker har ens størrelser i tøj, men på huer er der stor forskel på hvordan de er angivet. Nedenfor kan du se nogle eksempler på de forskellige mærker og vores forklaring af hvordan deres str. er angivet i huerne. Husk altid at målene kan variere en smule alt efter martiale mm. Mål dit barns hoved med et målebånd der hvor hovedet er bredest, det vil typisk være et par centimeter over øjnene. 

Er du i tvivl om hvilken str. dit barn skal have kan du/i se en størrelsesguide på hvert enkelt produkt. 

 

 

Størrelsesguide til sko

Børn fødder er meget forskellige og det kan være svært at vælge de første sko, gummistøvler eller sandaler. Det vigtigste er dit barn er komfortabelt og får den støtte som det har brug for. Du kan læse meget mere omkring hvordan du/i vælge den rette sko her på vores blog. 

 

Størrelsesguide til strømper

Mange er i tvivl når de skal vælge strømpe størrelse til deres baby/børn. Men kender man sin barns sko str. så kan man hurtigt finde den rette str. til strømper. Strømpestørrelserne følger nemlig skostørrelse. Så bruger dit/jeres barn str. 23 i sko anbefaler vi man vælger str. 22-24 i strømper. Strømperne dækker altid over flere str. som det også gælder ved strømper til voksne.  

Se vores store udvalg af strømper her.