Hud mod hud

Jordemoder Fakta

 Her fortæller Jordemoder Kamilla Ejgaard fakta om hud mod hud

Hud mod hud

Hud mod hud (forkortes hmh) er noget der prioriteres højt på de danske fødeafdelinger og med god grund. Såfremt det er muligt, vil du som fødende få dit nyfødte barn direkte op på din mave eller dit bryst i øjeblikket efter det bliver født. Ja, det er korrekt! Smurt ind i blod, fostervand, fosterfedt og måske endda afføring! Det lyder måske lidt klamt, men langt de fleste tænker overhovedet ikke over det i situationen, men føler straks glæden og ikke mindst lettelsen over endelig at få sit barn (og slippe for smerterne!).

 

Hud mod hud er en prioriteringssag

Der er vigtigt at prioritere tidlig hmh mellem forældre og det nyfødte barn, når det er muligt. I nogle tilfælde vil det dog blive nedprioriteret, hvis det handler om moderens eller barnets sikkerhed og den ene eller begge parter har behov for hjælp på en anden afdeling. Handler det om, at moren fx har behov for at komme på en operationsstue, bliver det partnerens opgave at have barnet hmh, ligesom hvis barnet overflyttes til børneafdelingen, mens moderen stadig har behov for at være på fødeafdelingen, kan partneren være tilstede hos barnet og, hvis barnets tilstand tillader det, ligge hmh.

  

Hvorfor er hud mod hud vigtigt?

Hud mod hud har flere forskellige fordele, både når det kommer til amning, temperaturregulering samt kontakt med din baby.

 

Amning – Det hjælper til at få amningen i gang og giver barnet lyst til at søge mod brystet, men også senere i et ammeforløb kan hmh med fordel anvendes ved fx behov for at øge mælkeproduktionen.

 

Temperaturregulering – En lille nyfødt er betydeligt mere sensitiv over for kulde og varme end os voksne, men hmh hjælper den lille til at holde sig tilpas varm og samtidig hjælper det til en stabil og rolig vejrtrækning. Man skal dog huske at klæde barnet hensigtsmæssigt på så snart man lægger barnet for sig selv.

 

Tilknytning – Hmh fremmer den tidlige tilknytning, giver barnet en følelse af tryghed og kan være med til at styrke følelsen af selvtillid i forældrerollen.

 

 

Mit barn fik ikke hud mod hud med det samme, er det for sent nu?

Det er aldrig for sent at være hmh med sit barn, og det er heller ikke noget man kan gøre for meget. Det handler om at klæde sig på eller dække sig til efter omstændighederne, så begge parter kan holde varmen og så gælder det ellers bare om at nyde det og lade sig varte op af omgivelserne.

 

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, infomation og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER

Babydk Jordemoder Kamilla Ejgaard

Er du gravid?

Så kunne du måske godt tænke dig at læse mere om graviditetens faser?

Her har jordmoder Kamilla Ejgaard skrevet om hvad der sker i hvert trimester. Hvad du kan forvente dig af diverse gener, samt hvad der sker med fostret i de forskellige uger.

Du kan også læse om vores mødregruppes trimestre samt deres fødselsberetninger, længere nede på siden.

Babydk mødregruppe

 Læs mødregruppens oplevelser i første trimester

Her hos Babydk har vi vores helt egen mødregruppe som deler deres tanker og oplevelser i deres graviditet, fødsel samt den første tid som mor.

Klik på billederne nedenfor om kom direkte til pigernes fortællingern om deres første trimestre.

En del af babydk's mødregruppe

Catharina

Læs Catharina’s første trimester

En del af babydk's mødregruppe

Sybille

Læs Sybille’s første trimester

Siri fra mødregruppen

Siri

Læs om Siri’s første trimester

Fies første trimester

Fie

Læs om Fie’s første trimester

Måske disse produkter også har interesse

 Her vises nogle af vores produkter der er rare at have når baby er helt lille – bemærk du kan oprette en ønskeliste, som kan sendes til venner og bekendte ved f.eks. barnedåb eller fødselsdag, og vi pakker din gave ind gratis, blot noter det i Gaveindpaknings feltet i kassen

Hud mod hud

Der er for tiden meget tale om hud mod hud, men hvad betyder det lige? og hvorfor er det vigtigt? Her fortæller vores jordmoder Kamilla om hud mod hud, hvad det er vigtigheden af det samt hvorfor.

 

Babypakker

Der er mange ting, der skal indkøbes når man er gravid, og skal have en lille ny baby. En startpakke til baby kan godt løbe op, så hos Babydk vil vi gerne hjælpe lidt til. Når du køber mere så sparer du derfor også mere. Vi giver derfor 15% rabat ved køb af en startpakke som består af minimum 4 produkter i følgende kategorier:  puslepude, ammepude, ammepudebetræk, babynest, sengerand samt sengetøj til baby. Du vælger selv hvordan du vil sammensætte din pakke, og kan vælge frit imellem vores produkter fra de forskellige mærker. Du kan bl.a. vælge imellem Cam Cam, Filibabba, Soft Gallery og Liewood.

 

Babydk – Hurtig levering – spar fragten og afhent i butik i Egå

Babydk består både af en fysisk butik beliggende i Egå ved Århus, og en webshop. Du har derfor altid mulighed for at vælge click and collect som fragt mulighed. Dette betyder at bestiller du inden kl 00.00 kan du afhente din bestilling i butikken dagen efter når vi åbner, på denne måde sparer du fragten. Se åbningstider i bunden af alle sider.

Derudover sender vi alle ordre modtaget inden kl. 14:00 samme dag. Dvs. det er op til Post Nord og GLS, hvor hurtigt du har dine varer, dog som hovedregel indenfor 1-2 dage.

Babydk – Gratis gaveindpakning

Som ekstra service hos Babydk pakker vi dine gaver ind helt gratis om det er fødselsdagsgaver, barselsgaver eller dåbsgaver. Vi pakker endda ind efter køn også, så pakkerne bliver endnu mere personlige. Vi ved også at der er forskellige budgetter for gaver og derfor har vi også inddelt vores gavekategori i priser, gå på opdagelse og find inspiration til din gave her.

Hos Babydk lever vi af tilfredse kunder

Vi går højt op i personlig service og skulle du have nogen spørgsmål til vores babytøj, børnetøj, babyudstyr, legetøj, sengetøj eller andet, sidder vi altid klar i kundeservice til at hjælpe dig. Ring, send os en mail eller kom forbi butikken på Gåseagervej 6 st. 8250 Egå – på samme butiksgade som Rikke Solberg Modetøj, Tendens og By Klip Klap.