Fri fragt over 299 kr     Afhent i butik     Lev. 1-2 dage     Kundeservice 53 86 05 50 / Mail     Gratis indpakning

Gravid over termin

Jordemoder Fakta

 Her fortæller Jordemoder Kamilla Ejgaard fakta om at gå over termin

Gravid over termin

Gravid over termin. Den gyldne dato er passeret og baby har ikke helt forstået, at lejekontrakten på de 9 måneder faktisk er overskredet… Det hjælper heller ikke ligefrem, at din mor, svigermor, søster, veninde og i øvrigt ALLE andre omkring dig, spørger om der mon er tegn på, at der snart sker noget??

 

Gode ideer til at sætte fødslen igang når man er Gravid over termin

Gode ideer til hvad du kan gøre for at sætte fødslen i gang, har de sikkert også 😉 Kommentarer som disse, kan være svære at overskue for en gravid over termin, på dette tidspunkt i graviditeten, hvor langt de fleste selv er blevet ramt af utålmodigheden og ikke mindst spændingen. Har du overskud til at svare, er det fint. Har du ikke, er det helt okay at lade det ligge og ikke forholde dig til det, før du har overskuddet. Måske endda først efter baby er kommet til verden.

 

At gå over termin er fuldstændigt normalt

Men jeg er jo nødt til at skrive det…: At være gravid over termin og gå over terminsdatoen er fuldstændig normalt! -og du kender sikkert andre, der har stået i samme situation som dig. Men det er bare som om det ikke rigtig hjælper lige nu. Graviditeten er tung og mange gravide vil atter være plaget af diverse graviditetsgener som fx bækkensmerter, halsbrand, plukkeveer, vand i kroppen, manglende søvn osv osv… En del vil faktisk være så plaget af de negative sider ved graviditeten, at de næsten ikke kan fokusere på barnet og alle de fordele, der faktisk er ved, at det fortsat ligger i maven.

 

At gå over termin kan være uoverskueligt

Når du har passeret terminsdatoen, kan det være uoverskueligt, at det ikke virker som om fødslen er tæt på, men fat mod og prøv at trøste dig selv med, at fødslen uanset hvad, ligger indenfor den nærmeste fremtid.

Desuden kan det hjælpe nogen at fokusere på, at det er enormt positivt for baby stadig at ligge i maven. En fuldbåren graviditet er for nogen 37 uger, men for andre er den nærmere 42 uger. Uanset hvad, er det vigtigt, at barnet får den tid i maven, som det har brug for. Det øger chancerne for at komme godt fra start som familie, få en god tilknytning og ikke mindst en vellykket amning, hvis du ønsker at amme.

 

Bekymringer der kan opstå når man går over termin

Tankerne kan flyve i alle retninger og desværre dukker der også bekymringer op hos nogle gravide. Mange begynder også at drømme diverse ting omkring barnet eller fødslen, nogle gange ubehagelige drømme…

Afslapning og selvforkælelse kan måske hjælpe dig som er gravid over termin til at slappe en smule mere af og få tankerne over på noget andet. Hvis det er muligt, er det en god ide at få sovet lidt om dagen, imens din mand måske er på arbejde og eventuelle større børn i skole/institution.

 

Tid til at kontakte din jordmoder

Er bekymringerne ikke til at slippe af med, kan du med fordel tage kontakt til din jordemoder. Du kan muligvis få en ekstra konsultation eller blot en snak med en jordemoder på Fødeafdelingen, som kender til diverse gener og tanker man kan gå med, når man er gravid over termin og som måske kan komme med nogle råd til netop din situation. Under alle omstændigheder kan jordemoderen lægge øre til, hvad du har brug for at fortælle og svare på dine spørgsmål.

 

Tid til at kontakte fødestedet

For en god ordens skyld vil jeg gerne pointere, at hvis du gravid over termin og er bekymret for barnet i maven eller mærker “mindre liv”, er det enormt vigtigt, at du tager kontakt til dit fødested, så der kan blive tjekket op på det. Dette gælder også, selvom du måske har haft ringet flere gange tidligere!

 

Hvornår bliver man sat i gang, hvis man er gravid over termin?

Heldigvis går langt de fleste gravide i fødsel af sig selv, men skulle du være i den situation, at du ikke gør, vil du ud fra anbefalingerne få tilbudt igangsættelse af fødslen senest i uge 41+5 i håbet om at du føder, inden graviditeten passerer 42 fulde uger.

 

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, infomation og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER

Babydk Jordemoder Kamilla Ejgaard

Er du gravid?

Så kunne du måske godt tænke dig at læse mere om graviditetens faser?

Her har jordmoder Kamilla Ejgaard skrevet om hvad der sker i hvert trimester. Hvad du kan forvente dig af diverse gener, samt hvad der sker med fostret i de forskellige uger.

Du kan også læse om vores mødregruppes trimestre samt deres fødselsberetninger, længere nede på siden.

Babydk mødregruppe

 Læs mødregruppens oplevelser ved deres fødsler

Her hos Babydk har vi vores helt egen mødregruppe som deler deres tanker og oplevelser i deres graviditet, fødsel samt den første tid som mor.

Klik på billederne nedenfor om kom direkte til pigernes fortællingern om deres fødsel.

En del af babydk's mødregruppe

Catharina

Læs om Catharina’s fødsel

En del af babydk's mødregruppe

Sybille

Læs om Sybille’s fødsel

Siri fra mødregruppen

Siri

Læs om Siri’s fødsel

Fies første trimester

Fie

Læs om Fie’s fødsel

Måske disse produkter også har interesse

 Her vises nogle af vores produkter der er rare at have når baby er helt lille – bemærk du kan oprette en ønskeliste, som kan sendes til venner og bekendte ved f.eks. barnedåb eller fødselsdag, og vi pakker din gave ind gratis, blot noter det i Gaveindpaknings feltet i kassen

Gravid over termin

Der er rigtig mange v´kvinder som går over termin i deres graviditet. Men hvordan kan det egentligt være? og hvordan skal man forholde sig når man går over tid og er utålmodig på at baby vælger sin ankomst til verden? Her beskriver Kamilla som er jordmoder, hvordan hun selv gik over tid med hendes andet barn.

 

Babypakker

Der er mange ting, der skal indkøbes når man er gravid, og skal have en lille ny baby. En startpakke til baby kan godt løbe op, så hos Babydk vil vi gerne hjælpe lidt til. Når du køber mere så sparer du derfor også mere. Vi giver derfor 15% rabat ved køb af en startpakke som består af minimum 4 produkter i følgende kategorier:  puslepude, ammepude, ammepudebetræk, babynest, sengerand samt sengetøj til baby. Du vælger selv hvordan du vil sammensætte din pakke, og kan vælge frit imellem vores produkter fra de forskellige mærker. Du kan bl.a. vælge imellem Cam Cam, Filibabba, Soft Gallery og Liewood.

 

Babydk – Hurtig levering – spar fragten og afhent i butik i Egå

Babydk består både af en fysisk butik beliggende i Egå ved Århus, og en webshop. Du har derfor altid mulighed for at vælge click and collect som fragt mulighed. Dette betyder at bestiller du inden kl 00.00 kan du afhente din bestilling i butikken dagen efter når vi åbner, på denne måde sparer du fragten. Se åbningstider i bunden af alle sider.

Derudover sender vi alle ordre modtaget inden kl. 14:00 samme dag. Dvs. det er op til Post Nord og GLS, hvor hurtigt du har dine varer, dog som hovedregel indenfor 1-2 dage.

Babydk – Gratis gaveindpakning

Som ekstra service hos Babydk pakker vi dine gaver ind helt gratis om det er fødselsdagsgaver, barselsgaver eller dåbsgaver. Vi pakker endda ind efter køn også, så pakkerne bliver endnu mere personlige. Vi ved også at der er forskellige budgetter for gaver og derfor har vi også inddelt vores gavekategori i priser, gå på opdagelse og find inspiration til din gave her.

Hos Babydk lever vi af tilfredse kunder

Vi går højt op i personlig service og skulle du have nogen spørgsmål til vores babytøj, børnetøj, babyudstyr, legetøj, sengetøj eller andet, sidder vi altid klar i kundeservice til at hjælpe dig. Ring, send os en mail eller kom forbi butikken på Gåseagervej 6 st. 8250 Egå – på samme butiksgade som Rikke Solberg Modetøj, Tendens og By Klip Klap.

Se de nye flade sutter fra BIBS - 3 stk. 100kr
 Se HER...
 

Tilmeld vores kundeklub og vær altid opdateret
JEG ØNSKER BESKED OM NYHEDER
close-link
Scroll til toppen