Fies tredje trimester

Fie

 Her fortæller Fie sin historie

Fies fødsel

Trejde trimester endnu en milepæl

Tiden går og jeg har nu rundet endnu en milepæl – nemlig mit 3. trimester. Jeg er ovenud lykkelig og sætter stor pris på hver evig eneste dag. Tænk at jeg får lov til at opleve noget af det største i livet: at være gravid og blive mor. Det er meget stort!

 

Ikke lutter lagkage at være i trejde trimester

Det er dog ikke kun lutter lagkage, og faktisk startede sidste del af graviditeten ud med et besøg på fødegangen, da jeg ikke følte, at jeg havde mærket liv på samme måde som jeg plejede. Efter cirka to dage med minus på søvnkontoen pga. ren nervøsitet, valgte jeg at kontakte hospitalet, og de bad mig komme forbi til et tjek.

 

Mindre liv resulterede i hospitalsbesøg

Jeg skyndte mig at køre derud og kom heldigvis til med det samme. De kørte en strimmel, hvor de målte lillepigens hjerteslag samt hendes bevægelser og efter en halv time, kom jordemoderen ind til mig og oplyste, at jeg har en yderst aktiv lille pige – Men, at jeg kun mærker en brøkdel af hendes bevægelser, da moderkagen selvfølgelig blokerer for de resterende. Det var meget befriende at høre og jeg kunne endnu engang ånde lettet op.

 

Meget nervøs

Det er virkelig ikke nemt, at gå igennem en graviditet med så meget i bagagen, der kun gør én endnu mere nervøs. Men jeg tænker dog også, at en del af nervøsiteten bare ligger i det at blive mor og at det (måske) er ens for alle? – også dem, der ikke har kæmpet så hårdt for en graviditet.

 

Maven er vokset meget i trejde trimester

Min mave har nu nået en vis størrelse og det begynder så småt at kunne mærkes på resten af min krop. Mine hænder og fødder sover i tide og utide og jeg vågner ofte op om natten med kramper i læggene. Jeg har fået lidt vand i kroppen og specielt mine ben og fødder er hårdt ramt. Det er faktisk lidt vildt, hvordan ens krop ændrer sig, når man bliver gravid. Jeg har altid set ned på de kvinder, der brokkede sig over deres vægtøgning og generelt talte en anelse negativt omkring deres graviditet, men nu hvor jeg selv oplever det på egen krop, så kan jeg måske sætte mig en lille bitte smule mere ind i deres følelser og tanker.

 

Jeg elsker at være gravid

Det skal lige siges, at jeg på ingen måde brokker mig – jeg elsker at være gravid og jeg har jo netop kæmpet i tre lange år for dette, men på en eller anden måde, kan jeg nu meget bedre forstå dem og forholde mig til deres tanker. For det ér hårdt at være gravid, det ér hårdt at se ens krop vokse sig større og større. For nej, det er jo ikke kun maven, der vokser – det må jeg jo nok erkende.

 

Tænker så småt på fødslen

Jeg er så småt begyndt at tænke mere og mere over den kommende fødsel og jeg glæder mig rigtig meget. Det har jeg gjort helt fra starten af. Jeg er ikke bange for smerten, men mere nysgerrig på hele forløbet og hvordan det mon kommer til at gå. Når veerne starter, så ved jeg jo, at der forhåbentlig ikke går så forfærdelig lang tid, før jeg har min pige i armene.

 

Ingen fødselsforberedelse

Det har desværre ikke været muligt at komme til fødselsforberedelse på Hvidovre Hospital pga. pladsmangel, men jeg har i stedet været til et to-timers gratis foredrag hos Smertefri Fødsel, hvor jeg lærte nogle teknikker i forhold til vejrtrækning og hvordan jeg skulle anse sammentrækningerne i livmoderen på – Ikke stresse over smerten, men tage imod den og arbejde med veen.

 

Privat jordmoder

Derudover har jeg haft besøg af en privat jordemoder i hjemmet, der guidede min kæreste og jeg gennem den forestående fødsel med henblik på at gøre brug af Meyer-metoden som en form for naturlig smertelindring. Hun kommer igen kort før termin og jeg glæder mig allerede til næste gang. Der er bare noget helt specielt over at få en jordemoder hjem til sig selv – det hele handler kun om mig og det kan jeg klart anbefale alle andre.

 

Baby ligger skævt på bækkenet

Efter mit tredje besøg hos jordemoderen, kunne hun konstatere, at baby ikke ligger helt som hun skal, men derimod lidt skævt på bækkenet. Det betyder, at hun ikke ligger lige foran udgangen, og hvis fødslen starter med at vandet går, så skal jeg ligge mig ned og ringe ind til fødegangen, hvorefter de vil sende en ambulance ud efter mig/os. Det var ikke lige, hvad jeg havde regnet med, så det kom selvfølgelig som et kæmpe chok. Vi laver Rebozo-øvelser hver dag, så vi måske kan nå at få lillepigen på rette spor, inden fødslen går i gang. Jeg venter spændt på næste jordemoderkonsultation og hvorvidt øvelserne har båret frugt eller ej.

 

Barsel

Den 29/6 fik jeg barsel fra arbejdet og har de sidste par uger nydt at have fri. Jeg sover ikke så godt om natten, så det er virkelig rart, man ikke behøver stå op til en bestemt tid eller være klar i hovedet. Jeg slapper af, ses med nogle veninder, tager i svømmehallen og ja, nyder generelt bare min barsel til fulde. Der er ikke længe til termin og jeg er så småt begyndt at tælle ned. Det bliver simpelthen så fantastisk..

 

Læs om Fies fødsel HER

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, infomation og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER

babydk gravid forum

Er du gravid?

Så kunne du måske være interesseret i vores tilbud på babypakker?

Når du køber mere så sparer du også mere. Vi giver derfor 15% rabat ved køb af en startpakke som består af minimum 4 valgfrie produkter i følgende kategorier: puslepude, ammepude, ammepudebetræk, babynest, sengerand samt sengetøj til baby.

Fakta fra vores Jordemoder

 Hos Babydk har vi tilknyttet vores egen Jordemoder

Babydk Jordemoder Kamilla Ejgaard

Kamilla Ejgaard

Jordemoder og indehaver af engodbegyndelse.dk

 

Hos Babydk har vi tilknyttet jordemoder Kamilla Ejgaard, der bl.a. skriver indlæg om graviditetens faser. Læs om Kamilla og fakta i forbindele med graviditet.

Måske disse produkter også har interesse

 Her vises nogle af vores produkter der er rare at have når baby er helt lille – bemærk du kan oprette en ønskeliste, som kan sendes til venner og bekendte ved f.eks. barnedåb eller fødselsdag, og vi pakker din gave ind gratis, blot noter det i Gaveindpaknings feltet i kassen

Fies tredje trimester

For Fie var trejde trimester der hvor maven virkelig voksede, men det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde, hvordan de oplever deres trejde trimester i graviditeten. Derfor kan man ofte have brug for at læse lidt om andres erfaringer og tanker i forbindelse med deres graviditet.  Her hos Babydk kan du læse historier fra virkelige kvinders graviditetsforløb, som fortæller åbent og ærligt, for netop at hjælpe andre kvinder i deres graviditet.

 

Hvad sker der i tredje trimester af din graviditet? 

Hver graviditet er unik og derfor kan det være svær at sammenligne med bøger. Du kan derfor også her hos Babydk læse om fire forskellige kvinders andet trimester. Samt læse saglig fakta fra vore helt egen jordmoder. Alt fra glæde til angst og frygt går igennem kvinders hoveder i deres andet trimester og det kan alt sammen være svært at rumme selv. Sammenkoblingen mellem vores mødregruppe og jordmoder gør at vi hos Babydk kan give dig som gravid et sted hvor følelser og fakta om graviditeter samles. Du får her et unikt univers hvor vi har skabt en helhed omkring graviditetens faser set med både gravide og faglige øjne.

 

Babypakker

Der er mange ting, der skal indkøbes når man er gravid, og skal have en lille ny baby. En startpakke til baby kan godt løbe op, så hos Babydk vil vi gerne hjælpe lidt til. Når du køber mere så sparer du derfor også mere. Vi giver derfor 15% rabat ved køb af en startpakke som består af minimum 4 produkter i følgende kategorier:  puslepude, ammepude, ammepudebetræk, babynest, sengerand samt sengetøj til baby. Du vælger selv hvordan du vil sammensætte din pakke, og kan vælge frit imellem vores produkter fra de forskellige mærker. Du kan bl.a. vælge imellem Cam Cam, Filibabba, Soft Gallery og Liewood.

 

Babydk – Hurtig levering – spar fragten og afhent i butik i Egå

Babydk består både af en fysisk butik beliggende i Egå ved Århus, og en webshop. Du har derfor altid mulighed for at vælge click and collect som fragt mulighed. Dette betyder at bestiller du inden kl 00.00 kan du afhente din bestilling i butikken dagen efter når vi åbner, på denne måde sparer du fragten. Se åbningstider i bunden af alle sider.

Derudover sender vi alle ordre modtaget inden kl. 14:00 samme dag. Dvs. det er op til Post Nord og GLS, hvor hurtigt du har dine varer, dog som hovedregel indenfor 1-2 dage.

Babydk – Gratis gaveindpakning

Som ekstra service hos Babydk pakker vi dine gaver ind helt gratis om det er fødselsdagsgaver, barselsgaver eller dåbsgaver. Vi pakker endda ind efter køn også, så pakkerne bliver endnu mere personlige. Vi ved også at der er forskellige budgetter for gaver og derfor har vi også inddelt vores gavekategori i priser, gå på opdagelse og find inspiration til din gave her.

Hos Babydk lever vi af tilfredse kunder

Vi går højt op i personlig service og skulle du have nogen spørgsmål til vores babytøj, børnetøj, babyudstyr, legetøj, sengetøj eller andet, sidder vi altid klar i kundeservice til at hjælpe dig. Ring, send os en mail eller kom forbi butikken på Gåseagervej 6 st. 8250 Egå – på samme butiksgade som Rikke Solberg Modetøj, Tendens og By Klip Klap.