Fies første trimester

Fies første trimester

Fies første trimester
Første Trimester

Den lange kamp om de famøse to streger

Vi er et par på henholdsvis 28 og 27 år, der bor i en 3 værelses lejlighed i Valby. Jeg læser jura på Syddansk universitet og min kæreste er selvstændig Fysisk Træner. Vi har pt. været sammen i 5,5 år og skal giftes i Thailand, februar 2018.

P-pillerne røg

Det hele startede tilbage i december 2013, hvor vi besluttede os for, at nu skulle jeg smide p-pillerne. Det første år derefter gik som sådan rimelig smertefrit, men jeg undrede mig over, hvorfor min cyklus endnu ikke var blevet normal. Den varede fra alt mellem 35-40 dage. Jeg tænkte egentlig ikke mere over dét, men da der pludselig var gået et lille års tid, valgte jeg at få en henvisning til en gynækolog.

Tid hos gynækologen

Gynækologen tog et hav af blodprøver, lavede en vaginal scanning samt en HSU vandscanning (tjekker om der er fri passage gennem æggelederne). Svarene kom tilbage og der var intet at sætte en finger. Vi fik derefter en henvisning til fertilitetsbehandling på Rigshospitalet, da vi på daværende tidspunkt blev kategoriseret som værende uforklarligt barnløse.

 

PCOS hvad er det?

Det har senere vist sig, at jeg har PCOS (Poly Cystisk Ovarie Syndrom) og derfor ikke har ægløsning, da æggeblærerne går i stå i deres udvikling. I februar 2016 bliver jeg endelig gravid med hjælp fra en privat fertilitetsklinik. Vi var jublende glade og tårerne trillede, da vi så det lille hjerte slå.

 

Missed abortion i uge 11 endte  med sygemelding

Desværre var lykken kort og jeg oplevede en Missed Abortion i 11. uge. Hjertet stoppede med at slå og eftersom min krop ikke selv kunne finde ud af at skille sig af med fosteret, måtte jeg i narkose og have en udskrabning. Jeg har aldrig prøvet noget så psykisk hårdt i mit liv – jeg var dybt, dybt nede i kulkælderen og det endte desværre med, jeg måtte have en sygemelding fra job og studie. Min kæreste var guld værd og jeg var aldrig kommet igennem dét, hvis det ikke havde været for alt hans hjælp.

 

Endelig behandling på Riget

Efter en hel del ventetid, kom vi langt om længe til samtale på Riget. Endelig kunne vi komme i behandling uden selv at have den store pengepung op, eller det troede vi. Vi ramte selvfølgelig ind i sommerferie-lukket, travlhed, nyt sundhedssystem, der krævede for mange ressourcer, nyt it-system osv. osv.  Vi blev i hvert fald afvist gang på gang og besluttede os derfor for at vi selv måtte tage affære. Endnu engang stod den på egenbetaling, men efter et hav af IVF forsøg, fortvivlelse, sorg, depression og et stort sort hul på bankkontoen, blev jeg ENDELIG gravid igen.

Endelig gravid

Jeg var gravid, alt tegnede godt og nu var det tid til at være glade. Men, det er nemmere sagt end gjort. Vi var bange – rædselsslagne for at det endnu engang ville ende ud i en abort, og de første tre uger inden vi kunne se hjerteblink, føltes som tre år. Heldigvis blinkede det lille hjerte på skærmen og vi kunne trække vejret lidt igen.

 

Almindelig gravid?

I hvert fald for et øjeblik. Herefter blev vi afsluttet på klinikken og anset som værende ”almindelig gravid” med alt hvad dette indebærer. Men vi følte os jo ikke som almindelig gravid? Vi var stadigvæk bange og følte os ekstremt skrøbelige. Tænk hvis det gik galt igen… Tanken var ulidelig og slet ikke til at bære!

 

Første trimester og nakkefoldsscanning

Den 18/1-2017 blev det dog endelig tid til Nakkefoldsscanning på Hvidovre Hospital. Min kæreste og jeg sad i venteværelset og ventede utålmodigt på, at det blev vores tur. Vi var spændte, glade og samtidig rigtigt bange. Tankerne kørte rundt og jeg endte altid tilbage til samme dumme tanke – Tænk hvis barnet er gået til igen? Alt vores usikkerhed og nervøsitet var heldigvis helt ubegrundet og vi gik derfra med rigtig gode nyheder samt et smukt billede af vores lille, kommende barn. Det var en fantastisk dag. Endelig var det vores tur til at være lykkelige J

 

Læs Fies 2. trimester HER

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, infomation og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER

babydk gravid forum

Er du gravid?

Så kunne du måske være interesseret i vores tilbud på babypakker?

Når du køber mere så sparer du også mere. Vi giver derfor 15% rabat ved køb af en startpakke som består af minimum 4 valgfrie produkter i følgende kategorier: puslepude, ammepude, ammepudebetræk, babynest, sengerand samt sengetøj til baby.

Fakta fra vores Jordemoder

 Hos Babydk har vi vores helt egen Jordemoder

Babydk Jordemoder Kamilla Ejgaard

Kamilla Ejgaard

Jordemoder og indehaver af engodbegyndelse.dk

Hos Babydk har vi tilknyttet vores helt egen jordemoder Kamilla Ejgaard, der bl.a. skriver om graviditetens faser. Læs mere om Kamilla og fakta i forbindelse med din graviditet her.

Måske disse produkter også har interesse

 Her vises nogle af vores produkter der er rare at have når baby er helt lille – bemærk du kan oprette en ønskeliste, som kan sendes til venner og bekendte ved f.eks. barnedåb eller fødselsdag, og vi pakker din gave ind gratis, blot noter det i Gaveindpaknings feltet i kassen

Fies første trimester

Det første trimester i din graviditet føler du dig måske lidt usikker og skrøbelig og måske er det kun dig og din partner som endnu ved at du er gravid. Derfor kan man ofte have brug for at læse lidt om andres erfaringer og tanker i forbindelse med deres graviditet.  Her hos Babydk kan du læse historier fra virkelige kvinders graviditetsforløb, som fortæller åbent og ærligt, for netop at hjælpe andre kvinder i deres graviditet.

 

Hvad sker der i første trimester?

Hver graviditet er unik og derfor kan det være svær at sammenligne med bøger. Du kan derfor også her hos Babydk læse om frie forskellige kvinders første trimester. Samt læse saglig fakta fra vore helt egen jordmoder. Alt fra glæde til angst og frygt går igennem kvinders hoveder i deres første trimester og det kan alt sammen være svært at rumme selv. Sammenkoblingen mellem vores mødregruppe og jordmoder gør at vi hos Babydk kan give dig som gravid et sted hvor følelser og fakta om graviditeter samles. Du får her et unikt univers hvor vi har skabt en helhed omkring graviditetens faser set med både gravide og faglige øjne.

 

Babypakker

Der er mange ting, der skal indkøbes når man er gravid, og skal have en lille ny baby. En startpakke til baby kan godt løbe op, så hos Babydk vil vi gerne hjælpe lidt til. Når du køber mere så sparer du derfor også mere. Vi giver derfor 15% rabat ved køb af en startpakke som består af minimum 4 produkter i følgende kategorier:  puslepude, ammepude, ammepudebetræk, babynest, sengerand samt sengetøj til baby. Du vælger selv hvordan du vil sammensætte din pakke, og kan vælge frit imellem vores produkter fra de forskellige mærker. Du kan bl.a. vælge imellem Cam Cam, Filibabba, Soft Gallery og Liewood.

 

Babydk – Hurtig levering – spar fragten og afhent i butik i Egå

Babydk består både af en fysisk butik beliggende i Egå ved Århus, og en webshop. Du har derfor altid mulighed for at vælge click and collect som fragt mulighed. Dette betyder at bestiller du inden kl 00.00 kan du afhente din bestilling i butikken dagen efter når vi åbner, på denne måde sparer du fragten. Se åbningstider i bunden af alle sider.

Derudover sender vi alle ordre modtaget inden kl. 14:00 samme dag. Dvs. det er op til Post Nord og GLS, hvor hurtigt du har dine varer, dog som hovedregel indenfor 1-2 dage.

Babydk – Gratis gaveindpakning

Som ekstra service hos Babydk pakker vi dine gaver ind helt gratis om det er fødselsdagsgaver, barselsgaver eller dåbsgaver. Vi pakker endda ind efter køn også, så pakkerne bliver endnu mere personlige. Vi ved også at der er forskellige budgetter for gaver og derfor har vi også inddelt vores gavekategori i priser, gå på opdagelse og find inspiration til din gave her.

Hos Babydk lever vi af tilfredse kunder

Vi går højt op i personlig service og skulle du have nogen spørgsmål til vores babytøj, børnetøj, babyudstyr, legetøj, sengetøj eller andet, sidder vi altid klar i kundeservice til at hjælpe dig. Ring, send os en mail eller kom forbi butikken på Gåseagervej 6 st. 8250 Egå – på samme butiksgade som Rikke Solberg Modetøj, Tendens og By Klip Klap.