Catharinas tredje trimester

Catharina

 Her fortæller Catharina sin historie

Graviditeten fløjet afsted

Mens jeg går her og nyder 3. trimester er der begyndt at dukke rigtig mange tanker op. Jeg er gået på barsel, og udover at pakke lejlighed ned og forberede flytning, har jeg ingen vilde planer, hvorfor der er en del tid til at tænke mange tanker. Især synes jeg det er meget underligt, at dette måske er sidste barn og dermed også sidste graviditet samt barsel. Jeg har haft to gode graviditeter uden komplikationer. Denne graviditet er dog virkelig fløjet afsted, og det skyldes nok, at jeg har et andet barn, som tager en masse tid og fokus. Jeg skal derfor også minde mig selv om at nyde denne graviditet, og ikke mindst barslen.

 

Alle kan da amme….. Ikke?

Noget der har fyldt rigtig meget denne graviditet og fortsat gør det, jo tættere vi kommer på at skulle møde lillebror, er amning. Jeg har i denne graviditet forberedt mig en del mere på amningen end jeg gjorde sidste gang. Jeg var 100 % sikker på, at jeg skulle amme, og jeg var 100 % sikker på, at det ville blive nemt. Jeg skulle dog blive meget klogere.

 

Amme-forløb blev en kamp

Mit amme-forløb med Karl vækker desværre ikke de bedste minder. De første fire uger af Karls liv kæmpede jeg/vi en kamp med amningen. Jeg synes det var svært at lægge ham til og han havde ofte svært ved at få fat. Jeg har åbenbart nogle brystvorter som er meget bløde (Ikke noget jeg har interesseret mig for FØR jeg havde født), og jeg fik udleveret amme-brikker. Dem blev jeg aldrig rigtig gode venner med og jeg ville meget gerne undgå at bruge dem. Jeg ammede derfor uden – trods det var svært for Karl at få fat og en amning kunne snildt tage over en time.

 

Fra kamp til katastrofe

Det første besøg fra sundhedsplejersken gik fint. Karl havde taget på, og alle var glade. Kort efter begyndte jeg at få sår på begge bryster – AV! Jeg tænkte det var normalt med sår på brysterne, og at mine bryster skulle hærdes. Jeg bed smerten i mig, men hold nu op, hvor gjorde det ondt. Jeg fik også en omgang bryst-betændelse, som jeg selv bekæmpede. Så fik jeg en omgang svamp. Og så fik jeg lige en omgang brystbetændelse igen, og denne gang måtte jeg have antibiotika.

 

Karl ændrede adfærd

Midt i alt dette ændrede Karl adfærd. Han begyndte at sove dårligt, han var ikke rigtig tilfreds og ville kun være hos mig – dag og nat. Jeg havde en rigtig dårlig mave-fornemmelse og valgte at tage til åbent-hus hos sundhedsplejersken, hvor det viste sig, at Karl ikke havde taget mere end 10 gram på på 10 dage.

 

Følte mig som verdens dårligste mor

Jeg græd og græd og følte mig som den værste mor i verden. Vi skulle nu i gang med at amme, malke ud, supplere med modermælkserstatning (MME) og derefter give det udmalkede mælk. Det var så hårdt! Sådan en seance kunne nemt tage 1,5-2 timer, herefter havde jeg så en time inden showet startede forfra. Karl blev meget hurtigt glad for sutteflasken og det samme gjorde jeg.

 

Hvad nu?

Men at tage den endelige beslutning om at droppe amningen var meget meget svær for mig. Jeg var jo helt klar over, hvad der var bedst for Karl. Derudover havde jeg hele tiden i baghovedet, at ”alle kan amme”. Til sidst gjorde Karl det dog ret nemt for mig at tage beslutningen, da han slet ikke ville tage brystet og blev rigtig hidsig, når han blev lagt til. Da Karl var en måned gammel droppede jeg amningen for good og gik 100 % på flasken. Og det var den bedste beslutning, jeg skulle bare have truffet den tidligere! Jeg blev en gladere mor og Karl blev tilpas, tog på og blev en meget nemmere baby.

 

Amning med baby nr. 2

Amningen får endnu en chance og jeg har forberedt mig en del. Jeg har bl.a. været på amme-kursus hos en privat jordmor. Og det var de bedste 700,- jeg har brugt. Der var rigtig mange ting som ligesom gav meget mere mening for mig ifht. amningen. Jeg er blevet meget opmærksom på, hvad jeg skal være obs. på ved amningen med lillebror. Dog kan jeg fortsat mærke, at jeg ikke er 100% overbevist om, at amning er det rigtige for mig. Fordelene ved flasken var for mig og vores lille familie rigtig mange, og derfor gør det ikke umiddelbart beslutningen nem. Jeg tror dog jeg giver amningen en chance, da det er det bedste for baby, MEN jeg er meget opmærksom på, hvor min grænse går, og hvornår nok er nok for mig. Jeg har jo allerede et flaske-ernæret barn som er helt perfekt.

 

Hvor skal fødslen foregå

Fødslen har i denne graviditet ikke fyldt særlig meget. Jeg tog dog meget hurtigt et valg om, at jeg gerne ville føde privat via Storkereden (et tilbud i Region Sjælland, www.storkereden.nu). Fødslen foregår ambulant, men i rammer som er mere hjemlige og rolige sammenlignet med fødegangen på hospital. Man skal forholde sig til få jordemødre i hele forløbet og man er temmelig sikker på, at man kommer til at føde hos en af de jordemødre man har været til konsultation hos. Alt dette tiltaler mig rigtig meget.

 

Jeg var ikke i tvivl

Ved mit første besøg hos Storkereden var jeg ikke et sekund i tvivl om, at det var dér jeg gerne ville føde. Stemningen var rar og rolig og jeg følte mig meget tilpas. Der var god tid
og jeg fik åbnet op for mine tanker om amning. Amning har siden fyldt en del i alle de konsultationer jeg har været til, og det har været rigtig rart at få det vendt med flere forskellige
fagpersoner.

 

Svært at forbedre sig også anden gang

Fødslen har vi selvfølgelig også talt om, men jeg synes det er svært at forberede sig på en fødsel, når man ingen idé har om, hvordan den kommer til at forløbe. Fødslen af Karl var god og tog omkring 18 timer. Jeg er blevet forberedt på, at jeg kan forvente, at fødslen af lillebror bliver hurtigere, hvilket jeg da bestemt ikke ville klage over 😉 Jeg er også blevet forberedt på, at jeg nok vil føde nogle dage før termin, da jeg fødte Karl 39+4. Så nu er det bare at vente.

 

Læs om Catharinas fødsel HER

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, infomation og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER

babydk gravid forum

Er du gravid?

Så kunne du måske være interesseret i vores tilbud på babypakker?

Når du køber mere så sparer du også mere. Vi giver derfor 15% rabat ved køb af en startpakke som består af minimum 4 valgfrie produkter i følgende kategorier: puslepude, ammepude, ammepudebetræk, babynest, sengerand samt sengetøj til baby.

Fakta fra vores Jordemoder

 Hos Babydk har vi tilknyttet vores egen Jordemoder

Babydk Jordemoder Kamilla Ejgaard

Kamilla Ejgaard

Jordemoder og indehaver af engodbegyndelse.dk

 

Hos Babydk har vi tilknyttet jordemoder Kamilla Ejgaard, der bl.a. skriver indlæg om graviditetens faser. Læs om Kamilla og fakta i forbindele med graviditet.

Måske disse produkter også har interesse

 Her vises nogle af vores produkter der er rare at have når baby er helt lille – bemærk du kan oprette en ønskeliste, som kan sendes til venner og bekendte ved f.eks. barnedåb eller fødselsdag, og vi pakker din gave ind gratis, blot noter det i Gaveindpaknings feltet i kassen

Catharinas tredje trimester

For Catharina var trejde trimester der hvor tiden fløj afsted og hvor der var meget andet at tænke på, f.eks amning, men det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde, hvordan de oplever deres trejde trimester i graviditeten. Derfor kan man ofte have brug for at læse lidt om andres erfaringer og tanker i forbindelse med deres graviditet.  Her hos Babydk kan du læse historier fra virkelige kvinders graviditetsforløb, som fortæller åbent og ærligt, for netop at hjælpe andre kvinder i deres graviditet.

 

Hvad sker der i tredje trimester af din graviditet? 

Hver graviditet er unik og derfor kan det være svær at sammenligne med bøger. Du kan derfor også her hos Babydk læse om fire forskellige kvinders andet trimester. Samt læse saglig fakta fra vore helt egen jordmoder. Alt fra glæde til angst og frygt går igennem kvinders hoveder i deres andet trimester og det kan alt sammen være svært at rumme selv. Sammenkoblingen mellem vores mødregruppe og jordmoder gør at vi hos Babydk kan give dig som gravid et sted hvor følelser og fakta om graviditeter samles. Du får her et unikt univers hvor vi har skabt en helhed omkring graviditetens faser set med både gravide og faglige øjne.

 

Babypakker

Der er mange ting, der skal indkøbes når man er gravid, og skal have en lille ny baby. En startpakke til baby kan godt løbe op, så hos Babydk vil vi gerne hjælpe lidt til. Når du køber mere så sparer du derfor også mere. Vi giver derfor 15% rabat ved køb af en startpakke som består af minimum 4 produkter i følgende kategorier:  puslepude, ammepude, ammepudebetræk, babynest, sengerand samt sengetøj til baby. Du vælger selv hvordan du vil sammensætte din pakke, og kan vælge frit imellem vores produkter fra de forskellige mærker. Du kan bl.a. vælge imellem Cam Cam, Filibabba, Soft Gallery og Liewood.

 

Babydk – Hurtig levering – spar fragten og afhent i butik i Egå

Babydk består både af en fysisk butik beliggende i Egå ved Århus, og en webshop. Du har derfor altid mulighed for at vælge click and collect som fragt mulighed. Dette betyder at bestiller du inden kl 00.00 kan du afhente din bestilling i butikken dagen efter når vi åbner, på denne måde sparer du fragten. Se åbningstider i bunden af alle sider.

Derudover sender vi alle ordre modtaget inden kl. 14:00 samme dag. Dvs. det er op til Post Nord og GLS, hvor hurtigt du har dine varer, dog som hovedregel indenfor 1-2 dage.

Babydk – Gratis gaveindpakning

Som ekstra service hos Babydk pakker vi dine gaver ind helt gratis om det er fødselsdagsgaver, barselsgaver eller dåbsgaver. Vi pakker endda ind efter køn også, så pakkerne bliver endnu mere personlige. Vi ved også at der er forskellige budgetter for gaver og derfor har vi også inddelt vores gavekategori i priser, gå på opdagelse og find inspiration til din gave her.

Hos Babydk lever vi af tilfredse kunder

Vi går højt op i personlig service og skulle du have nogen spørgsmål til vores babytøj, børnetøj, babyudstyr, legetøj, sengetøj eller andet, sidder vi altid klar i kundeservice til at hjælpe dig. Ring, send os en mail eller kom forbi butikken på Gåseagervej 6 st. 8250 Egå – på samme butiksgade som Rikke Solberg Modetøj, Tendens og By Klip Klap.