Gode råd mod graviditetskvalme

Her giver Jordemoder Kamilla Ejgaard gode råd mod graviditetskvalme

Er du en af de mange gravide, der er ramt af kvalme i graviditeten? Lad mig først og fremmest sige, at det er helt normalt, selvom det kan være både frustrerende og hæmmende i dagligdagen. Heldigvis går det over igen, for de fleste bliver det bedre efter 1. trimester.

Graviditetskvalme - hvad skal du gøre?

Kvalmen kan opleves i mange forskellige grader og kan svinge både fra dag til dag, men så sandelig også i løbet af dagen. Helt generelt er det vigtigt med små og hyppige måltider, så du så vidt muligt holder dit blodsukker stabilt. Desuden er det godt med masser af væske i løbet af dagen. At indtage væske er specielt vigtig, hvis du også kaster op. Det er de færreste gravide, der finder en løsning, der tager kvalmen fuldstændig, men jeg håber, at de følgende gode råd kan hjælpe dig til at mindske kvalmen i hverdagen.

Husk din søvn

Søvn! Hvis det er muligt for dig, så skal du sove så meget, som du har brug for. Kvalme forværres, når man er træt.

Spis dig fra kvalmen

  • Spis før du står ud af sengen om morgenen! Det kan være en banan, en kiks/knækbrød, mandler eller hvad end du kan klemme ned, mens du stadig ligger i sengen. Det hjælper til at få dit blodsukker op efter en nat uden mad.
  • Nogle gravide oplever, at tyggegummi, lakrids, pastiller eller andet som du kan gå og spise lidt af i løbet af dagen, kan holde kvalmen lidt nede. -Små og hyppige måltider. Forsøg at undgå at der går mere end 2 timer imellem du får noget at spise. -Vent gerne med at børste tænder til lidt op af dagen.
  • Frisk luft og motion kan virke uoverskueligt, men det kan sagtens have en positiv effekt.
  • Alternativ behandling som fx akupunktur eller zoneterapi har ofte en god effekt (sørg for at finde en behandler, der er uddannet til at behandle gravide).

Undgå at gøre dette:

Prøv desuden at undgå de fødevarer og situationer, der forværrer din kvalme… Det er så forskelligt, hvad der kan provokere kvalmen, derfor er det vigtigt, at du holder dig fra netop det du ikke kan holde ud. Mange kan fx ikke klare at drikke kaffe, men det er fuldstændig individuelt. Det kan også være en god ide at undgå at spise mad, der øger risikoen for sure opstød, som fx krydret og meget fedtholdig mad.

Gør det det er rigtigt for dig

Starten af graviditeten er ofte der, man bliver fyldt op med informationer om, hvor vigtigt det er at spise sundt, drikke vand, undgå hvidt brød, sukker, sodavand, osv… Det er selvfølgelig vigtig information, og er det muligt for dig at leve efter disse anbefalinger, er det rigtig fint! Men er du en af dem, der fx kun kan spise ostemadder, fordi det er det eneste, der kan dæmpe kvalmen en smule, jamen så er det jo det, du skal spise! Det vigtigste er, at du får både mad og drikke. Når kvalmen begynder at tage af senere i graviditeten, kan du begynde at fokusere på de sundere vaner.
 

Er du gravid? Så kunne du måske godt tænke dig at læse mere om graviditetens faser?

Her har jordmoder Kamilla Ejgaard skrevet om hvad der sker i hvert trimester. Hvad du kan forvente dig af diverse gener, samt hvad der sker med fostret i de forskellige uger. 

Læs om graviditetens faser her

 

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, information og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER

Gode råd mod graviditetskvalme

Er du en af de mange gravide, der er ramt af kvalme i graviditeten. Her giver vores jordmoder Kamillas gode råd mod graviditetskvalme, hvad kan du gøre og hvad du ikke skal gøre.

Babydk - Hurtig levering - spar fragten og afhent i butik i Tilst

Babydk består både af en fysisk butik beliggende i Tilst ved Århus, og en webshop. Du har derfor altid mulighed for at vælge click and collect som fragt mulighed. Dette betyder at bestiller du inden kl. 00.00 kan du afhente din bestilling i butikken dagen efter når vi åbner, på denne måde sparer du fragten. Se åbningstider i bunden af alle sider.

Derudover sender vi alle ordre modtaget inden kl. 14:00 samme dag. Dvs. det er op til PostNord og GLS, hvor hurtigt du har dine varer, dog som hovedregel indenfor 1-2 dage.

Babydk - Gratis gaveindpakning

Som ekstra service hos Babydk pakker vi dine gaver ind helt gratis om det er fødselsdagsgaver, barselsgaver eller dåbsgaver. Vi pakker endda ind efter køn også, så pakkerne bliver endnu mere personlige. Vi ved også at der er forskellige budgetter for gaver og derfor har vi også inddelt vores gavekategori i priser, gå på opdagelse og find inspiration til din gave her.

Hos Babydk lever vi af tilfredse kunder

Vi går højt op i personlig service og skulle du have nogen spørgsmål til vores babytøj, børnetøj, babyudstyr, legetøj, sengetøj eller andet, sidder vi altid klar i kundeservice til at hjælpe dig. Ring, send os en mail eller kom forbi butikken på Havkærvej 5, 8381 Tilst - lige ved siden af OK-tanken.