Vinterbarn indkøbsliste

Indkøbsliste til vinterbarn. Er du gravid og skal føde til vinter? Ja så skal du have det man kalder for et vinterbarn. Der er stor forskel på om man skal føde om vinteren eller om sommeren når det kommer til indkøb af baby ting. Er du også i tvivl om hvad du skal købe ind til et vinterbarn? Så er du kommet til det rette sted. Her finder du nemlig en komplet indkøbsliste til et vinterbarn.

Vinterbarn indkøbsliste

2 sæt tøj i str. 50 og 2 sæt i str. 56.

Uanset om du skal have et vinterbarn eller sommerbarn skal du bruge 2 sæt tøj i str. 50 og 2 sæt i str. 56. Da jordmodere i gennemsnit kan tage op til 10% fejl af barnets vægt er det en god ide at have forskellige str. tøj med på hospitalets fødegang.

Jeg havde følgende med i min taske og fik kun brugt str. 50. Det brugte han faktisk i hele 3 uger trods en fødselsvægt på 3500 gr. og 52 cm:

heldragter gerne i uld eller uld silke 

bodyer gerne i uld 

2 par leggings gerne i uld 

2 par strømper i uld 

2 tynde huer i uld eller uld/silke med snøre (dem uden har en tendens til at ryge af når de ligger og ruller hovedet frem og tilbage)

Køredragt i uld

Det er virkelig et must at have en lækker køredragt til bilen. Den kan også bruges til eksempelvis barnevognen så gå endelig ikke ned på denne. Med en ulddragt kan du altid let tage barnet op uanset hvor i er. Hutelihut har bl.a. lavet en i lækker økologisk uld som jeg varmt kan anbefale. Men ellers har Joha også lavet nogle gode med lynlås som er lette at få af og på. Vælger du en køredragt med ombuk på hænder, bliver du også fri for at købe luffer.

Tøj til dig selv

Når det er vinter er temperaturerne som regel lave, hvilket kan fremme risici for brystbetændelse. Hold derfor gerne brystet lunt, med ammeindlæg i uld og/ eller amme-bh i uld eller bambus.

Uldtæppe

Et strikket tæppe i uld, eller et uld filt tæppe er en rigtig god ide at investere i, når du skal have et vinterbarn. Du kan nemlig bruge tæppet til at ligge over dynen i barnevognen. eller til at lægge over barnets krop i autostolen. Til at svøbe barnet indenfor. Ja der er mange muligheder og det er virkelig skønt for barnet med et lækkert tæppe.

Ammepude

En god ammepude er vigtig uanset om du skal have et vinterbarn eller sommerbarn. Med en god ammepude, er der god mulighed for at få amningen op at køre hurtigst muligt.

Stofbleer

Kan man aldrig få for mange af til et vinterbarn. De kan bruges til rigtig meget og de er fantastiske under amningen så man ikke har gylp over det hele. Jeg vil anbefale dig at købe minimum 10 stk. stofbleer i en god kvalitet. evt. fra Cam Cam de laver verdens bedste stofbleer.

Babydyne og pude til vinterbarn

Babyer sover rigtig meget også vinterbørn. Når børn sover vokser og udvikler de hjernen Derfor er en god dyne og pude alfa og omega, for at de har de bedste omgivelser. En god allergivenlig babydyne i kapok er derfor en rigtig god investering. Kapok er 100% økologisk, allergivenlig ventilerende og temperaturegulerende. Læs mere om kapok her.

Autostol

Hvis i altså hvis i har bil.

Indkøbsliste til vinterbarn - kort og godt hvad du bør købe til dit vinterbarn:

Jeg håber at du fandt dette indlæg informativt, har du tilføjelser, kommentarer ris eller ros er du altid velkommen til at kontakte os på kundeservice@babydk.dk. Du kan også tilmelde dig vores kundeklub og få nyheder, information og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER 

Skrevet af 

Julie, Grundlægger og ejer af Babydk