Siris tanker om amning

Jeg tog ikke et valg om hvorvidt jeg ville amme eller ej. For mig så var det "bare noget jeg skulle". Jeg har været panisk under graviditeten, da mælken ikke løb til og jeg så andre hvis mælk nærmest sprøjtede ud af dem, længe før de skulle føde. Jeg har aldrig haft en negativ holdning til folk, som ikke vil amme, kun dem med dårlige undskyldninger.

Hvis du ikke er til at amme, så er det helt cool, men sig det i stedet for at opfinde 28 grunde til hvorfor du "ikke kan". Jeg har set mødre kæmpe sig frem til en super amning efter lang tid, hvor der egentlig ikke var mælk nok. Jeg tror at hvis man vil, så kan man det kræver bare hårdt arbejde.

Endelig kom mælken

Et døgn eller to inden min termin kunne jeg for første gange vride ti dråber mælk ud i badet, jeg kom springende ind i stuen fuldstændig overlykkelig, som en anden jubelnar.

Indenfor 30 min efter min fødsel ammede Bastian. Han krængede sine små smukke læber helt perfekt og der kom mælk. Jeg har aldrig været så lykkelig!! Amningen kørte som smurt fra start. Jovist efter et par dage var jeg øm, men vi købte lanolincreme på apoteket (jeg håber alle ammende vil unde sig selv det!) og det hjalp helt vildt!

Jeg syntes aldrig rigtig det gjorde ondt, når først han fik fat og vi var i gang, men opstarten kunne godt gøre lidt ondt.

Flytning og ammestop

Da vi 12 dage efter fødslen flyttede, gik det til gengæld galt. Jeg skulle ikke pakke eller noget "bare" passe baby og pege, men om aftenen var jeg flad og syntes ikke jeg havde noget at give af. Jeg græd og græd og ammede og ammede og bedst som hele min ammedrøm brast, ja så kom mælken igen. Så husk!

Alt hvad der potentielt kan stresse er en trussel mod din amning, især i starten. Med tiden skal der en del til er min erfaring, men det er en skrøbelig ting som du skal passe på, hvis du vil beholde den.

Den bedste stund

Jeg hygger mig med min amning. Det er min næreste kontakt med Bastian, samtidig med at det er gode pauser, da han jo er beskæftiget og jeg har lidt fri til tv, mobil eller andet (mad).

Når du ammer lærer du blandt andet at kunne stort set alt med en hånd og en bebs på brystet, det er ret sjovt at teste af efterhånden som du bliver mere og mere sikker i det.

Om det gør ondt? Nogen gange, men oftest gør det slet ikke. Du lærer i starten at mærke hvornår dit barn sutter rigtigt og forkert. Når Bastian får rigtigt fat kan det kilde helt, men når han tager forkert fat, ja så er det næsten så jeg kan græde. Når det sker retter vi til og så kører vi igen.

Mere vil have mere...

Det værste er øgningerne. I takt med at baby vokser, spiser de mere. Når de skal have mere mad så ammer de NONSTOP i alt fra 24 timer til 1 uge. I disse perioder har jeg været tæt på at opgive mange gange! Jeg har grædt, tigget efter pause og ganske enkelt nægtet. Bastian skreg ligeså snart jeg tog brystet væk i hans ene øgning.. heldigvis har jeg Sandra. Hun har været verdens største støtte og tog ham 1,2, mange timer næsten, hvor hun gik og vuggede ham så jeg kunne hvile, hun hentede vand til mig, heppede på mig og trøstede mig.

Vi kom igennem, men igen vil jeg anbefale at man aflyser alle aftaler og så bare går i seng med barn og bryster. For jo mere de kan amme, jo hurtigere skulle det gerne gå med at de får øget mælkeproduktionen. Samtidig så håber jeg at de fleste er så heldige at deres partner som min, vil støtte og hjælpe alt hvad de kan, for det er simpelthen skrækkeligt! Til gengæld er det som med fødslen, når det er ovre så er det glemt.

Skal man amme?

Jeg må indrømme at jeg ikke forstår fravalget af amning, men jeg respekterer 100000% alles valg. Man er ikke en "dårligere mor", fordi man ikke ammer. Man er en god mor når man er der for sit barn og det er uanset hvordan man giver mad, putter, bader, kysser osv. For mig har det bare været en selvfølgelighed at amme og jeg elsker det på trods af det hårde arbejde det også er.

Jeg har fået en brystpumpe, da Bastian har skulle passes nogle gange, jeg startede med en håndpumpe og den var super god, men da jeg har en ret stor baby (i skrivende stund 12 uger og 7,4kg) så har jeg fået sceneskedehindebetændelse i det ene håndled, så vi købte en elektrisk og halleluja! Den er simpelthen skøn! Jeg kan pumpe ud i løbet af en dag hvis jeg tænker at Sandra skal tage ham det meste af aftenen og jeg trænger til hvile, eller hvis han skal passes og så hjælper med at øge på mælkeproduktionen, så øgningsperioderne bliver mindre ;) man skal dog passe på, da de kan skabe overstimulering og dermed overproduktion af mælk, så husk at holde nogle pauser i perioder.

Offentlig amning

Jeg ammer hvor end jeg er. Hele den her debat med offentlig/ fri amning har jeg ret svært ved. Vi var til fødselsdagsbrunch med min svigermor på en propfyldt restaurant. Jeg kunne sagtens have ammet ved bordet, da familien intet ville sige, men jeg kan bedst lide at der er lidt ro både for Bastian og jeg. Jeg nappede en stol og smuttede ned for enden af en stor glasgang, med garderobe og toiletterne. Jeg gik ikke ud på toilettet, da det er imod alt hvad jeg står for (jeg spiser der jo heller ikke), men sad med solen i ryggen, en stofble og baby og god ro til os. Der kom folk forbi men de smilede og hilste og det var en super oplevelse!

Når jeg ammer ude på restauranter osv., så ligger jeg en stofble over Bastians hoved og mit bryst. Jeg gør det for at skærme ham og mig selv, men også fordi at jeg ikke vil støde nogen.

Hvis alle skal accepterer amningen, skal amningen også acceptere alle. Der er bare nogen mennesker som ikke ser det som at du mader dit barn og det er helt naturligt, de ser en fremmed kvinde med brysterne ude. Om den tanke er tåbelig eller ej, det vil jeg ikke kommenterer på, men jeg syntes ikke vi som ammende bare kan kræve pladsen og respekten, når vi ikke giver igen ved f.eks. Ikke bare at svinge brysterne ud, så alle kan se. Jeg går 100% ind for fri amning og vil slet ikke nærme mig stedet hvor det ikke er velkomment, men jeg har endnu ikke oplevet noget negativt, da der ikke er noget at se og da jeg vælger ikke at have paraderne oppe.

Selvfølge

Jeg tager det som en selvfølge at det naturligvis er ok at jeg ammer. Jeg tror på at hvis respekten er gensidig så skal hele denne debat nok gå i sig selv. Jeg vil ikke sige hvad du som kommende, nybagt eller ny mor skal gøre, om du skal amme eller ej, du skal gøre lige det der er rigtigt for dig. For mig er amningen simpelthen helt rigtig og skøn og jeg håber at fortsætte så længe jeg og Bastian begge nyder det. Har dog lidt grænser med alder osv, men så må han få det i flaske.

 

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, infomation og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER

 

Siris tanker om amning

Siri fortæller om amning og hendes oplevelse af det og tankerne bag. Der er både fordele og ulemper ved amningen og hvordan er det at amme i det offentlige rum.

Amning

Amning eller ej. Det er meget forskelligt hvordan kvinder oplever amning og hvordan de bliver påvirket af andre om dette emne. Hvis du gerne vil læse lidt om hvordan andre har oplevet amning, så læs med her hos Babydk. Hvor vores mødregruppe deler deres erfaringer med jer.

Babydk - Hurtig levering - spar fragten og afhent på vores lager i Tilst

Babydk består af en webshop med tilhørende laget beliggende i Tilst ved Århus. Du har derfor altid mulighed for at vælge Click & Collect som fragt mulighed. Dette betyder at bestiller du inden kl. 00.00 kan du afhente din bestilling på lageret dagen efter når vi åbner, på denne måde sparer du fragten. Se åbningstider i bunden af alle sider.

Derudover sender vi alle ordre modtaget inden kl. 14:00 samme dag. Dvs. det er op til PostNord og GLS, hvor hurtigt du har dine varer, dog som hovedregel indenfor 1-2 dage.

Babydk - Gratis gaveindpakning

Som ekstra service hos Babydk pakker vi dine gaver ind helt gratis om det er fødselsdagsgaver, barselsgaver eller dåbsgaver. Vi pakker endda ind efter køn også, så pakkerne bliver endnu mere personlige. Vi ved også at der er forskellige budgetter for gaver og derfor har vi også inddelt vores gavekategori i priser, gå på opdagelse og find inspiration til din gave her.

Hos Babydk lever vi af tilfredse kunder

Vi går højt op i personlig service og skulle du have nogen spørgsmål til vores babytøj, børnetøj, babyudstyr, legetøj, sengetøj eller andet, sidder vi altid klar i kundeservice til at hjælpe dig. Ring eller send os en mail så svarer vi med et smil.