Guide til køb af barnets første sko

Hvornår har mit barn brug for sko?

Dit barn har først brug for sko når det er begyndt at gå eller har taget de første skridt, da fødder og muskler først her er tilstrækkeligt udviklet. Det er vigtigt med god støtte og support omkring anklen – derfor er sko, der er lidt højere i skaftet gode som begyndersko.

I de fleste begyndersko kan sålen tages ud, således at du nemt kan måle størrelsen på foden. Skoen skal prøves på foden for at sikre den rigtige pasform. Vi anbefaler ca. 1 cm voksetillæg. Skoen må hverken sidde for stramt eller sidde for løst, da det på sigt kan påvirke udviklingen af foden. Hvis skoen er for stor, hæmmer det barnets leg og barnet kan snuble.

Hvilken sko skal jeg vælge som barnets første sko?

Vælg sko der kan reguleres i bredde og volumen over vristen, enten med snøre eller velkro, for dermed at sikre korrekt støtte og komfort, uden at hæmme bevægeligheden. En fast hælkappe er vigtig, således skoen sidder tæt om anklen. Foden skal have støtte, da barnets gang stadig er lidt usikker. Sålen skal være blød og fleksibel, så gangen bliver så naturlig som mulig. Vi anbefaler naturlige materialer (læder både indvendigt og udvendigt), og 100% uldfoer om vinteren, fordi det tillader barnets fod at ånde.

Størrelsesguide til børnesko

Producenterne arbejder med forskellige læster til deres sko og derfor er pasformen forskellig fra sko til sko. Læsten er selve platformen som skoen laves på. Alle børn er også forskellige, og hvilken størrelse et barn på eksempelvis 1 år skal have, afhænger af mange forskellige faktorer – der er også forskel på drenge og piger og selv med en guide til køb af barnets første sko er det vigtigt at måle dit barns fod.

Mål barnets fod

Når barnets fod skal måles, er det vigtigt at måle begge fødder, da der kan være forskel på højre og venstre fod. Barnet skal stå op med vægten fordelt på begge ben og fødderne i gulvet: placer hælen op mod en væg og stil en bog eller lignende på gulvet vinkelret mod den længste tå. Mål herefter i cm fra hæl til længste tå og se størrelsesguiden på hvert enkelt produkt, hvilken størrelse der passer til hvilken længde i cm. Til barnets første sko anbefaler vi blot 1 cm. i voksetillæg, da barnet først skal lære at gå med sko. Det er derfor vigtigt at skoene ikke er for store så de svupper, da barnet har sværere ved at gå og det slider skoene uhensigtsmæssigt.

Guide til køb af sko til børn med hypermobile led

Børn med hypermobilitet har ofte brug for ekstra støtte omkring ankel og hælkappe. Der skal være en lukket og fast hælkappe for optimal støtte. Det er vigtigt, at skoene sidder tæt til foden, derfor bør man undgå for meget voksetillæg, mellem 0,5 -1 cm.
Det er også vigtigt, at fodtøjet har reguleringsmuligheder i form af velcro eller snøre. På den måde kan du sikre, at skoen sidder ordentlig fast på foden.

Guide til køb af hjemmesko til børn

Hjemmesko er et must-have i vuggestue og børnehave. Det er vigtigt at børn har skiftesko med i daginstitutionen, dels af hensyn til fødderne, dels af hensyn til skoene. De bliver brugt en hel dag og derfor er det vigtigt, at fødderne kan ånde. Hjemmesko af læder og naturlige materialer er derfor altafgørende for sunde fødder.
Der findes forskellige typer af hjemmesko – både uld og skindhjemmesko.
Uldhjemmesko er gode til kolde fødder og vinterdage , mens skindhjemmesko kan bruges hele året. Da skoene skal bruges til leg, er det vigtigt med skridsikre såler. Derfor anbefaler vi at sålerne er af gummi, eller delvist med gummi under forfod og hæl. Ved hjemmesko til barnet som har godt styr på balancen og har gået i nogen tid, kan du roligt vælge en hjemmesko med 1,5 cm. voksetillæg. Til de mindre børn som stadig øver balancen anbefaler vi som ved begyndersko kun 1 cm voksetillæg.





Guide til køb af sandaler til børn

Der findes mange forskellige typer sandaler.
Til mindre børn, der har brug for support og støtte i hælen kan anbefales en sandal med lukket hælkappe.
Hvis du vælger en sandal med åben hæl er det vigtigt, at barnets fod får støtte fra remme og stropper, så foden holdes fast.
Om fronten på sandalen skal være åben eller lukket afhænger af anvendelse og holdninger.
Sandaler med lukket front beskytter tæerne og er gode til de mindre børn, men også glade bolddrenge/piger vil måske foretrække en sandal med lukket front.
Sandaler med åben front giver luft til tæerne og kan anvendes af alle, hvis sandalen sidder godt på foden. Ofte er det en beslutning baseret på holdninger og praktisk anvendelse.




Guide til køb af gummistøvler

Der må ikke være for stort voksetillæg, da gummistøvler ikke kan spændes/lukke til foden som andet fodtøj. Hvis gummistøvlen købes for stor, slides den hurtigere, både indvendig og udvendig, da barnet vil svuppe op og ned i støvlen og dermed slide forkert på sålerne. Gummistøvler er i forvejen store og brede i forhold til andre sko og støvler. Man skal derfor være opmærksom på at vælge gummistøvle med passende volumen i både skaft og bredde. Derfor har vi også taget dette afsnit i vores Guide til køb af barnets første sko. Læg evt. en ekstra uldsål i gummistøvlen – det luner og får samtidig støvlen til at sidde bedre på foden, hvis volumen er lidt for stor. En tyk strømpe eller uldsok kan også gøre støvlen mere komfortabel. Vi anbefaler 1-1,2 cm i voksetillæg ved køb af gummistøvler. 

Vintergummistøvler

Vi anbefaler vintergummistøvler med uldfoer og kuldeisolerende indlægssål, der holder fødder varme på kolde vinterdage. En vintergummistøvle bør også have tilpas volumen. Husk: En vintergummistøvle erstatter ikke komforten og funktionen af en god uldforet læder vinterstøvle, men er et uundværligt supplement på våde vinterdage. Vi anbefaler 1-1,2 cm i voksetillæg ved køb af vintergummistøvler, af samme årsag som ved almindelige gummistøvler.





 

Babydk – Hurtig levering – spar fragten og afhent i Tilst

Babydk's fysisk butik beliggende i Tilst ved Århus er midlertidig lukket, men vi har stadig åbent for, at vælge Click & Collect som fragt mulighed. Dette betyder at bestiller du inden kl. 00.00 kan du afhente din bestilling i Tilst dagen efter når vi åbner, på denne måde sparer du fragten. Se åbningstider i bunden af alle sider.

Derudover sender vi alle ordre modtaget inden kl. 14:00 samme dag. Dvs. det er op til Post Nord og GLS, hvor hurtigt du har dine varer, dog som hovedregel indenfor 1-2 dage.

Babydk – Gratis gaveindpakning

Som ekstra service hos Babydk pakker vi ved køb over 100,- kr. dine gaver ind helt gratis om det er fødselsdagsgaver, barselsgaver eller dåbsgaver. Vi pakker endda ind efter køn også, så pakkerne bliver endnu mere personlige. Vi ved også at der er forskellige budgetter for gaver og derfor har vi også inddelt vores gavekategori i priser, gå på opdagelse og find inspiration til din gave her.

Hos Babydk lever vi af tilfredse kunder

Vi går højt op i personlig service og skulle du have nogen spørgsmål til vores babytøj, børnetøj, babyudstyr, legetøj, sengetøj eller andet, sidder vi altid klar i kundeservice til at hjælpe dig. Ring eller send os en mail.

 

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, information og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER