Flaskebarn af valg og ikke pligt

Igennem hele graviditeten er jeg blevet fortalt at amning er det eneste rigtige man kan tilbyde sine børn. Sygeplejersker, jordmødre, fremmede og bekendte har alle haft en holdning til at amning var det bedste og eneste rigtige at gøre. Og jeg forstår godt hvorfor de siger det, for samfundet har nok fået skabt en hysterisk holdning til at ammer du ikke dit barn, er det da helt forkert, eller du skal i hvert fald have en god grund til ikke at amme dit barn.

Amning første valg, hvorfor?

Den ene artikel efter den anden giver mødre med flaskebørn dårlig samvittighed. Der står endda skrevet på MME pakkerne at amning bør være førstevalg. Men hvorfor? Jeg gik ind til min graviditet med holdningen til at jeg da selvfølgelig skulle amme, egentlig ikke fordi jeg havde lyst, men fordi jeg ikke turde andet. Og da jeg til min første jordmoder konsultation på Herlev hospital bliver spurgt ”og du har tænkt dig at amme ikke?” fik jeg sagt jo fordi alle sagde det var det bedste jeg kunne gøre for mit barn, og hvem vil ikke sit barn det bedste?

Jeg havde ikke lyst til at amme

Men sådan er det ikke den dag i dag. Da Phillip var 2 dage gammel valgte jeg sammen med hans far at han kun skulle have flaske, hvilket sundhedspersonalet på sygehuset ikke var helt begejstret for. Det var ikke fordi jeg ikke kunne amme, eller fordi der ikke var næring nok i mælken, for så langt nåede vi slet ikke. Men fordi jeg i bund og grund ikke havde lyst til at amme. Jeg tog det valg jeg mener, er bedst for ham, mig og vores familie.

Man skal være syg for ikke at amme...

Men det gik ikke helt så nemt, det er sådan at man nærmest skal være syg for at få lov ikke at amme, så jeg følte jeg skulle kæmpe meget mod sygeplejerskerne for at få lov at give flaske. Da min søn bliver født og de første 36 timer, blev han lagt til brystet som alle andre spædbørn. Han skulle ligges til så ofte som muligt så mælkeproduktionen kunne starte for jeg skulle i hvert fald give det en chance. Efter utallige ammestillinger og gode råd af personalet sagde jeg stop.

Valgte flasken men løj om det

Jeg VALGTE flasken og modermælkserstatning, men jeg løj for personalet og sagde jeg nok skulle give det et forsøg når vi kom hjem igen og se om jeg ikke kunne få det hyggeligt med det, det var aldrig min hensigt at starte på amning når vi kom hjem, men det følte jeg ikke at jeg kunne fortælle dem. Mit fravalg af amning var ikke fordi jeg ikke havde mælk eller ikke kunne amme, men fordi jeg ikke havde lyst til at amme og det kunne min søn mærke og havde derfor ikke lyst til at spise.

Lettet og glad

Da min kæreste kom ind med den første flaske følte jeg mig så lettet og glad. Men det var som om folk omkring mig havde behov for at sige ”bare fordi du nu skal give flaske er du ikke en dårlig mor” Men jeg havde aldrig tænkt mig selv som en dårlig mor, tværtimod så tog jeg det rette valg for mig, min søn og vores familie.

Træt af at være konstant i forsvarsposition

Siden hen har jeg skulle forsvare hver gang jeg møder nye mennesker hvorfor jeg vælger at give flaske og ikke amme. Hvordan kan jeg dog gøre det mod min søn ikke at give ham de vigtige vitaminer jeg har i modermælken. Og jeg er ganske enkelt træt af at forsvare mig selv. Nu er min søn snart 9 uger, og han har fået flaske lige siden han var 2 døgn, og i starten malkede jeg mælk ud til ham som han fik ved siden af, indtil min egen mælkeproduktion stoppede igen, skulle dog lige igennem en omgang brystbetændelse først, men jeg fortryder på ingen måde det valg jeg tog, min dreng er glad, sund, vokser som han skal, tager på som han skal, udvikler sig som han skal og vi har helt perfekt kontakt. Han smiler og griner og han trives med det valg jeg har taget for ham, derudover har jeg givet min kæreste mulighed for at connecte med hans søn på en måde som han ikke ville kunne hvis jeg ammede. Den kontakt de to har, er ubeskrivelig.

Fordele ved at give flaske

Helt ærligt så ser jeg personligt en masse fordele ved at give flaske. Men vejen dertil har ikke været nem, for vi har, skulle finde meget information selv, da sundhedspersonalet er uddannet i at fortælle om amning og meget lidt om det at have et flaskebarn. Så småting så som at mælken skal helt ned i sutten af flasken for at der ikke suges luft hvilket giver ondt i maven, blev vi ikke fortalt, ej heller at der kan være forskelle på MME og at der er noget der er bedre for maven end andet, det var noget vi selv måtte finde ud af, ligeledes hvordan man blander pulver med strøgende mål etc.

Flaskeforældre overladt til sig selv

Generelt er flaskeforældre bare overladt rigtig meget til dem selv. Men på trods af det er vi nu kommet ind i en rigtig god rytme, med små bump på vejen som jeg er sikker på der også ville have været hvis jeg havde ammet. I dag får min søn mad 6 gange i døgnet og spiser omkring 150 ml hver gang, han sover bedre og er en enormt glad dreng efter at vi også har skiftet MME og fået styr på hans mave. Vi startede med Nan, men skiftede efter 6 uger til Allomin den syrnede, da den er bedre for hans mave.

Flaske er ikke et kompromis

Fordelene ved at han får flaske er at bedsteforældre også kan hjælpe til, at han er enormt god til fremmede, og ikke mindst er lidt mindre morsyg end jeg tænker han ville være hvis jeg ammede, derudover har jeg helt kontrol med hvornår og hvor meget han spiser, og endeligt kan jeg spise hvad jeg har lyst til uden at tænke på det går i mælken. Jeg er ikke i tvivl om at mit næste barn også bliver flaskebarn. Men fordi det er det rigtige for mig, er det ikke nødvendigvis det rette for andre mødre, men hvor ville jeg ønske at vi kunne stoppe med at gøre det til et problem at man ikke ammer.

Mit barn trives så jeg har ingen dårlig samvittighed

Jeg ville ønske at sundhedspersonalet var bedre rustet til at informere omkring det at have et flaskebarn, for ærligt så må vi undersøge mange ting selv, lige fra hvilken modermælkserstatning er god, til valg af flaske, til forstoppelse, til farve på afføring, til mængde af måltider. Der er rigtig meget hjælp at hente hvis man ammer, men mindre hjælp hvis barnet får flaske. Ikke desto mindre bruger jeg gerne timer om natten på at søge rundt på google for at finde frem til eventuelle spørgsmål til flaske og modermælkserstatning, da jeg ved jeg byder det rette for mit barn, og så længe han trives så har jeg ikke dårlig samvittighed over mit valg.

 

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, infomation og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER

 

Flaskebarn af valg og ikke pligt

De fleste ser frem til at baby kommer ud og de rigtig skal til at være mødre. Det er dog forskelligt hvordan kvinder oplever den første tid som mor. Hvis du gerne vil læse lidt om hvordan andre har det i den første tid som nybagt mor, så læs med her hos Babydk. Hvor vores mødregruppe deler deres erfaringer med jer.

Babydk - Hurtig levering - spar fragten og afhent i butik i Tilst

Babydk består af en webshop med eget lager beliggende i Tilst ved Århus. Du har derfor altid mulighed for at vælge Click & Collect som fragt mulighed. Dette betyder at bestiller du inden kl. 00.00 kan du afhente din bestilling i butikken dagen efter når vi åbner, på denne måde sparer du fragten. Se åbningstider i bunden af alle sider.

Derudover sender vi alle ordre modtaget inden kl. 14:00 samme dag. Dvs. det er op til PostNord og GLS, hvor hurtigt du har dine varer, dog som hovedregel indenfor 1-2 dage.

Babydk - Gratis gaveindpakning

Som ekstra service hos Babydk pakker vi dine gaver ind helt gratis om det er fødselsdagsgaver, barselsgaver eller dåbsgaver. Vi pakker endda ind efter køn også, så pakkerne bliver endnu mere personlige. Vi ved også at der er forskellige budgetter for gaver og derfor har vi også inddelt vores gavekategori i priser, gå på opdagelse og find inspiration til din gave her.

Hos Babydk lever vi af tilfredse kunder

Vi går højt op i personlig service og skulle du have nogen spørgsmål til vores babytøj, børnetøj, babyudstyr, legetøj, sengetøj eller andet, sidder vi altid klar i kundeservice til at hjælpe dig. Ring eller send os en mail så svarer vi med et smil.