At være mor og samtidig iværksætter

Når man tager et valg, så tager man automatisk også nogle fravalg, og det er noget man skal være meget bevidst om, især når man beslutter sig for at blive iværksætter og samtidigt har et barn på under 1 år.

Det var jeg godt klar over, da jeg tog springet og åbnede Babydk den 1. april 2016. Vi havde talt meget om det der hjemme, at det ville blive hårdt og at det krævede at det var et fælles projekt, som også ville kræve meget af min kæreste, især på hjemmefronten.

Men en ting er snak, en anden ting er virkelighed! Og selvom jeg altid har været vant til at arbejde meget, kom det alligevel bag på mig hvor hårdt det rent faktisk er at være selvstændig. Jeg har dog fundet ud af hvorfor det hedder SELV-stændig, det er fordi du skal gøre alting SELV!

Der er ikke lige en IT-afdeling som kommer og fikser det tekniske når det driller, ej heller nogen der kommer og gør rent i butikken, når man tager hjem. Det har betydet arbejdsuger på omkring 60-70 timer og det betyder selvfølgelig, at tiden går fra et andet sted, og det er at lyve for sig selv, hvis man ikke tror det.

Hverdagen

Planlægning er derfor også alfa og omega, for at få en hverdag til at hænge sammen når man arbejder så meget. Vi har derfor faste hentedage, og en dag i ugen er bedstemordag, hvor enten farmor eller mormor henter. Det giver både os lidt luft og samtidigt tror jeg på at det er sundt for Till, at tilbringe tid sammen med sine bedsteforældre, uden at vi forældre står i baggrunden, og diktere hvad der skal laves, leges eller spises.

Det er deres tid sammen, som de kan bruge på hvad de vil og de hygger sig altid. Derudover har jeg jo det privilegium, at jeg som hovedregel afleverer. Derfor hygger vi om morgenen og har sjældent travlt med at komme ud af døren.

Alt hvad der hedder barnets første sygedag, lukkedage, ferier mm. har min kæreste primært stået for, da jeg har været alene i butikken i mange måneder, og han har helt klart haft en afgørende rolle for at vi har kunnet få hverdagen til at fungere, med butik, webshop og et lille barn. Uden ham var der nok ikke noget Babydk. Ellers har vi heldigvis en fantastisk familie som altid står klar til at hjælpe med pasning eller praktiske ting i butikken. Man finder virkelig ud af hvor vigtigt det er med et godt bagland i en hverdag som vores.

Familieliv og arbejdsliv

Nu har jeg fået Kristine til at hjælpe i butikken, og det betyder, at jeg nu kan tage fra butikken nogle dage, og i stedet arbejde om aftenen, og på den måde tilbringe mere tid med min familie. Søndagen er helliget familietid, og butikken har derfor aldrig åbent om søndagen. Vi tager ofte til svømning eller på udflugter, hvor vi hygger og kobler af.

På nuværende tidspunkt er der derfor heller ikke meget andet i mit liv end familie og Babydk. Det er et valg, som jeg har taget og jeg prioriterer al min fritid på at være sammen med min familie. Dermed ikke ensbetydende med at det skal være sådan for evigt, men for nu, er det sådan det er.

Der er mange holdninger i dag til det at være mor og jeg er da også blevet mødt med kommentarer som: "Du skal jo også huske at være mor" og "Husk nu at nyde det imens de er små". Jeg er pr. definition mor da jeg har født et barn og 21 timers fødsels det glemmer jeg ikke sådan lige foreløbigt. Jeg ved godt at kommentarerne er velmente men, er jeg en dårligere mor af at jeg ikke er tidligt hjemme hver dag eller bager boller til han kommer hjem fra dagpleje? Det synes jeg ikke, en klog kvinde sagde engang til mig: ”En god mor er en glad mor”. Og Hvor er jeg glad for at hun sagde det til mig.

Jeg har aldrig kunnet sidde stille i længere tid ad gangen, og kaster mig altid ud i diverse projekter, og ville ikke kunne trives uden. Dermed ikke sagt at der er noget galt i at være tidligt hjemme eller at bage boller, hvis det er det som gør dig til en glad mor. Vi er alle forskellige og halleluja for det siger jeg bare, lad os nu give hinanden plads til at være de mødre som gør os til gode og glade mødre og lad være med at tænke så meget på hvad andre mon tænker om os…

 

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, infomation og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER