Top 10 indenfor navne

Hvad skal barnet hedde? Går du også rundt med en masse tanker og måske forvirring omkring hvad dit barn skal hedde, hvad kan det hedde og vigtigst hvad må det egentligt hedde? For ja der er regler her i Danmark for hvad dit barn må hedde, og her får du et lille udpluk af hvilke børne navne der trender lige nu og hvilke specielle navne dit barn også kan hedde.

Hos pigerne har Sofia ligget i toppen de seneste par år og der forbliver hun, mens Alma og Emma stille og roligt nærmer sig toppen, de lå henholdsvis nummer 4 og 6 i 2016.

Højdespringeren her i 2017 er navnet Saga, som lå nr. 72 sidste år og er i år kravlet op på plads nr 41 på top 50 listen indenfor navne til børn.

I 2016 var top 10 indenfor pigenavne således:

 1. Sofia
 2. Alma
 3. Emma
 4. Ella
 5. Ida
 6. Freja
 7. Clara
 8. Anna
 9. Laura
 10. Alberte
Når det kommer til drengen har William nu indtaget tronen med at være nr. 1 de seneste seks år, men er her i 2017 nu nede på en 5. plads og må se sig slået af Noah som i år er rykket op på en 1. plads i top ti indenfor drengenavne i Danmark.

 

Årets højdespringer i 2017 indenfor drengenavne er Louie som i 2016 lå på en 66. plads og nu er rykket op på plads nr. 44.

For drengene så top 10 indenfor navne således ud i 2016:

 1. Noah
 2. Victor
 3. Oliver
 4. Oscar
 5. William
 6. Lucas
 7. Carl
 8. Malthe
 9. Emil
 10. Alfred

Specielle og unikke navne til børn

Er dit barns navn på listen over top 10 drenge eller pigenavne? eller har du været mere kreativ? Måske du er i tvivl om det navn du går og drømmer om til dit kommende barn er godkendt? I så fald kan du vælge at gå ind på hjemmesiden borger.dk og læse alt om navneregler HER og se alle godkendte navne HER. Under godkendte navne kan du søge efter køn, hvor mange bogstaver det skal indeholde eller bare se hele listen over godkendte navne.

Godkendte drengenavne og pigenavne i Danmark

Og der er virkelig mange navne at vælge imellem. Der er i at 20544 pigenavne at vælge imellem hvor følgende bl.a. er i blandt Abdulwase, Chanéll eller måske Jaide. Skal du have en dreng er der også rigtig mange godkendte drengenavne at vælge imellem. Der er i alt 16764 drengenavne, måske dit barn skal være en af de første til at hedde: Baba, Madhat eller Ævar? Nogle navne kan endda bruges både til piger og drenge, disse kaldes unisex navne, og her finder du hele 944 navne f.eks. Casey, Fille og Pil.

Hvad betyder dit navn?

De fleste navne har også en spændende betydning, Julie betyder f.eks ung. Julie er den diminutive form af Juliet og kan også betyde smuk, blødhåret og kærlighedens barn :) om mit hår er blødt eller ej tror jeg nu min balsam har en afgørende effekt på, men jeg synes nu alligevel at det er ret skægt at læse om navnes betydning. Synes du også det kan du kan finde betydningen af dit barns eller kommende barns navn lige HER. Fandt du dette indlæg interessant? kan du Læs mere om navne hos Danmarks statistik HER Og kunne du tænke dig at læse flere indlæg som dette? så tilmeld dig vores kundeklub lige HER og vær den første til at få det næste indlæg direkte i din indbakke.

 

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, infomation og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER