Tasken til fødslen

Tasken til fødslen hvad skal du pakke? Der er mange versioner af hvad du skal pakke i din taske til hospitalet når du skal føde. Som førstegangs fødende er det let at pakke alt for meget unødvendigt, tro mig jeg taler af erfaring. Jeg har derfor skåret ind til benet hvad der efter min mening og erfaring er need to have og hvad der er nice to have med i sin taske til fødselsgangen.

Vandrejournal

Jeg glemte den en gang eller to til hhv. egen læge og jordmoder, og det gik nu alligevel, men til fødslen tænker jeg at den er ret vigtig at huske.

1 stk. babydyne

På Skejby i Århus skal man i hvert fald selv have dyne med. Da vi er allergikere hjemme hos os havde jeg købt en hel speciel og ville derfor nok have taget den med uanset.

2 sæt sengetøj til baby

Jeg tænkte selv hvorfor skal man have to sæt med til blot 2-3 dage. Så begyndte jeg at tænke: hvad nu hvis der kommer blod på mit nyindkøbte dyre babysengetøj og tænkte det må være derfor man skal have to sæt med.

Jeg fik faktisk aldrig en forklaring på hvorfor, fordi vi brugte faktisk kun et enkelt sæt. Heldigvis kom der ikke meget blod på og det der var, smurte jeg lidt sulfo på og lod trække for efter at vaske ved 60 grader, og væk var de få små pletter.

2 sæt tøj i str. 50 og 2 sæt i str. 56.

Da jordemødre i gennemsnit kan tage op til 10% fejl af barnets vægt er det en god ide at have forskellige str. tøj med.

Jeg havde følgende med i min taske og fik kun brugt str. 50. Det brugte han faktisk i hele 3 uger trods en fødselsvægt på 3500 gr. og 52 cm:

heldragter 

bodyer 

2 par leggings 

2 par strømper 

2 tynde huer med snøre (dem uden har en tendens til at ryge af når de ligger og ruller hovedet frem og tilbage)

Køredragt

Det er virkelig et must at have en lækker køredragt til bilen. Den kan også bruges til eksempelvis barnevognen så gå endelig ikke ned på denne. Wheat har bl.a. lavet en i lækker økologisk merino uld som jeg varmt kan anbefale.

Tøj til dig selv

Nogen har en forestilling om, at de ikke vil have hospitalstøj på og det havde jeg egentligt også. Men når alt kom til alt, så var det sku nemmere med en stor skjorte med trykknapper, når man skulle amme i tide og utide. Lækker var jeg ikke, men det tænkte jeg faktisk slet ikke på. Makeup var derfor også noget som aldrig kom op af tasken.

En amme-bh er dog et must at have med. Trusser not so much, kan vist godt afsløre at hospitalet udstyrer dig med nogle store flotte marmelukker efter fødslen. Som du tro det eller ej, faktisk bliver glad for.

Også selvfølgelig et sæt behageligt gerne løst siddende tøj til hjemturen i bilen. Dette bliver din vildeste køretur ever. 50 km/t føles pludselig som 150 km/t når man skal passe på sådan en lille skabning.

Tøj til din mand

Husk endelig 2 sæt tøj til din mand, så han ikke skal forlade hospitalet, dig og den lille for at skifte tøj. Samt toilettaske med det mest basale, så han også kan komme i bad imens i er på patient hotellet.

Snacks

Når du pakker tasken til hospitalet, må du endelig ikke glemme snacks til både dig og din kæreste. Du har nok ikke så meget lyst til det under fødslen, men i dagene efter er de rare at have. Og under hele forløbet har din mand brug for at have alle energi depoterne fyldt op.

Toilettaske

Jeg har allerede afsløret at jeg ikke fik brugt makeup, så det kommer ikke med på need to have listen over hvad du skal pakke i tasken til fødslen. Til gengæld ville jeg ikke undvære følgende:

 • Tandbørste og tandpasta
 • Hårbørste (havde faktisk glemt den og det var jeg virkelig træt af da jeg har langt hår og det filtrer skrækkeligt)
 • Hårelastikker
 • Deodorant, selv om barnet skal lære din naturlige kropsduft at kende sker der ikke noget ved, at det ikke er sved du lugter mest af. Jeg kan godt afsløre at man sveder som et svin efter en fødsel på 20 timer. Nogle er selvfølgelig heldige at føde hurtigere, men better safe than sorry ;)

Ammepude

Glemte vi selvfølgelig også, så det var dejligt at svigermekanikken svingede forbi med den. Virkelig et must have i tasken til hospitalet, så du får amningen op at køre hurtigst muligt. Nogle ammer liggende, det blev dog aldrig et hit for mig, Da vi gik over på flaske brugte vi den stadig meget. Husk en med god støtte. Og husk også ammeindlæg til amme bh.

Stofbleer

Kan man aldrig få for mange af og de er fantastiske under amningen så man ikke har gylp over det hele.

Hovedpude

For mit vedkommende er det altid et must at have min egen hovedpude med, om det er på ferie eller familiebesøg jeg har den altid med. Så glem ikke at pakke din hovedpude i tasken til fødslen.

Musik

Jeg brugte blot min telefon med headsæt og lyttede til beroligende musik, som jeg også bruger når jeg dyrker yoga. Det virkede fantastisk, så det ville jeg heller ikke have undværet. Måske du har noget andet musik som gør dig rolig og fokuseret så tag det endelig med. Husk endelig også oplader til telefonen!

Autostol

Hvis i altså skal køre hjem i bil.

Læbepomade

Jeg havde det med men brugte det ikke under fødslen. Det var dog rart til dagene efter, da ens læber virkelig kan blive tørre efter en fødsel.

Pakkeliste - kort og godt hvad du bør pakke i tasken til fødslen

 • Vandrejournal
 • Sygesikringsbevis
 • 1 stk. babydyne.
 • 2 sæt babysengetøj
 • 2 sæt tøj i str. 50 og 2 sæt i str. 56
 • Køredragt og hue
 • Tøj til dig selv
 • Tøj til din mand
 • Snacks (eks. Sodavand, slik, chips eller hvad du godt kan lide når du har tømmermænd)
 • Toilettaske (tandbørste, tandpasta, hårbørste, shampoo, elastikker, deo, læbepomade)
 • Ammepude
 • Amme bh
 • Ammeindlæg
 • Stofbleer
 • Hovedpude
 • Musik
 • Oplader til telefon
 • Autostol

Hvornår pakker man tasken til fødslen?

Da man regner en fødsel i uge 37 for en fødsels til tiden, vil jeg klart anbefale at du senest fire uger før din terminsdato har pakket tasken til hospitalet. Mange gravide bruger bl.a. den sidste ventetid på baby, med at udvælge sættet som baby skal have på hjem fra hospitalet. Nogle får stille opstartende veer og kan sagtens pakke tasken til hospitalet imens andre går det pludselig stærkt med babys ankomst. Så vent ikke for længe med at pakke din taske til fødegangen. Tro mig din partner vil takke dig for det 😉

Jeg håber at du fandt dette indlæg informativt, har du tilføjelser, kommentarer ris eller ros er du altid velkommen til at kontakte os på kundeservice@babydk.dk.

Du kan også tilmelde dig vores kundeklub og få nyheder, information og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din indbakke. Tilmeld dig lige HER 

Skrevet af 

Julie,
Grundlægger og ejer af Babydk

 


 

 

Tasken til fødslen

Er du gravid og ved at planlægge hvad du skal have med til fødslen? Her giver vi dig et godt bud på hvad der er musthave og hvad der er nice to have, med til fødslen.

Indkøbsliste til fødslen

Vi har her lavet en overskuelig liste over hvad du skal have med på hospitalet når du skal føde. Husk det er ikke kun ting til baby du skal pakke i tasken til fødslen. Både dig og din partner får også brug for lidt at have med til fødslen.

Pakkelisten til fødslen

Indkøbsliste, pakkeliste, kært barn har mange navne, men fælles for dem alle er at du skal have pakket en taske til fødslen. Når du pakker tasken til hospitalet er det vigtigt at du både tænker på baby, dig selv og din partner. Ikke kun tøj skal pakkes til fødslen, men husk også snacks, hårbørste og ammepude. Ja der er mange ting man skal huske når man pakker den famøse taske til hospitalet inden sin fødsel.