Sybilles første tid som mor

Jeg har nu været nogens mor i næsten 6 uger, jeg kan kalde nogen for min søn, og jeg har lige pludselig det største ansvar for et andet menneske, et ansvar jeg ikke kommer til at føle på nogen anden måde end overfor mit barn og fremtidige børn. Men, det har ikke været nemt, det er den hårdeste og mest skræmmende rejse jeg har været på til dato, og den slutter aldrig. Men også den mest fantastiske rejse, som jeg ikke vil undvære for noget andet.

Frustation, glæde, kærlighed og tårer

Det har ikke været let at pludselig have et lille menneske man skal tage sig af. Der har været søvnløse nætter, mange af dem, en grædende og hysterisk dreng i timevis, der har været frustration, glæde, kærlighed, og tårer. Ja jeg har vitterligt været hele rutsjebaneturen igennem.

Jeg var forberedt på at det ville blive hårdt...

Jeg havde hørt at det ville være hårdt at blive mor, og jeg var også forberedt på det, men faktum er at man nok aldrig helt kan forberede sig på hvor hårdt det i bund og grund er. Du vil så gerne gøre det godt, men nogen dage er dit bedste bare ikke godt nok til at trøste dit lille barn. Og hvad gør man så? Den del mangler jeg stadig at finde ud af, der er blevet købt pilatesbold og hentet app’s ned med hvid støj som skulle hjælpe, og jovist mindsker det gråden og skrige turene, men det er nok ikke holdbart på den lange bane, og jeg står i stedet tilbage med dårlig ryg og ondt i bagen.

4. dagen

Jeg havde hørt om at de fleste mødre knækker sammen på 4 dagen, og tænkte at det skete i hvert fald ikke for mig nu hvor jeg var forberedt. Og det skete heller ikke, ikke på 4 dagen i hvert fald, men i stedet 2 uger efter han var født. En hel uge hvor jeg græd og græd hver gang vi var alene og han var umulig, jeg græd mig selv i søvn når det havde været en hård nat. Jeg følte mig magtesløs og tænkte bare, hvor fanden er den tænd og sluk knap henne? Og hvor kan jeg levere ham tilbage henne? For ja vi har været så heldige at få et barn med kolik lignende symptomer.

Kolik?

En dreng som kan græde i timevis non-stop uden at vi kan gøre fra eller til nogen dage, og det er godt nok hårdt skal lige siges. Men når så han åbner sine store blå øjne, eller han endelig falder i søvn på armen, når han dagen efter kommer med et forsigtigt smil, ja så er alt glemt. For han er jo min søn, og jeg elsker ham højere end noget andet i medgang og modgang, og jeg vil aldrig nogensinde levere ham tilbage, han skal være hos mig og hans far for evigt.

Anderledes prioriteringer min søn er nr. 1

En anden ting som jeg har lagt mærke til efter jeg er blevet mor, er mine prioriteter. Førhen kunne jeg godt lide at tage et par timer til mig selv, men det sker ikke rigtig længere. Jeg nedprioriterer mig selv hele tiden, selv det at gå på toilet foregår oftest med åben dør eller et barn på skødet, man bliver utrolig kreativ som mor. Jeg er konstant nummer 2 eller 3. Min søn er nummer 1, han får konstant min opmærksomhed og tid fremfor mig selv, jeg vil hellere bruge de 10 min jeg har på at lave mad til ham end mig selv, så i de første uger spiste jeg sjældent i løbet af dagen, for han kom simpelthen først, og når han sov, ja så var der 117 andre ting der lige skulle gøres inden jeg kunne sidde ned og spise, og der var han oftest vågen igen.

Jeg er nr. 3

I forhold til min kæreste er jeg nummer 3, jeg prioritere oftest ham før mig. Han skal have sin nattesøvn, så jeg står op i stedet, han siger han er sulten, jamen så tager jeg mig af Phillip så han kan spise først, han er træt, jamen så får jeg Phillip til at sove eller underholder ham i stedet, imens han sover, selvom jeg har været oppe hele natten. Jeg glemmer simpelthen mine egne behov for en stund og på en eller anden måde får jeg gravet energi og overskud frem hver dag alligevel, det er vel bare sådan en mor-ting tror jeg.

Morrollen en kompliceret rolle

Jeg har dog lært i de sidste uger at mor-rollen er en kompliceret rolle, hvor jeg hver dag lærer noget nyt både om mig selv og om min familie. F.eks. at konsistens og farve på lortebleen, tunge bleer og at bøvse er fast inventar i mit ordforråd nu. Jeg bliver nok aldrig helt klog på alle ting, men jeg er ikke i tvivl om at jeg er den bedste mor overfor min søn, jeg gør nogle ting anderledes end mine bedsteforældre eller naboer ville have gjort, men jeg gør det jeg føler er det bedste. Så på trods af det er en stor rolle at bære hver dag, så elsker jeg det.

 

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, infomation og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER

  

Sybilles første tid som mor

Den første tid som mor, er både fantasstisk og fantastisk frustrerende. Det oplevede Sybille også, hendes prioriteringer ændrede sig også markant.

Den første tid som mor

De fleste ser frem til at baby kommer ud og de rigtig skal til at være mødre. Det er dog forskelligt hvordan kvinder oplever den første tid som mor. Hvis du gerne vil læse lidt om hvordan andre har det i den første tid som nybagt mor, så læs med her hos Babydk. Hvor vores mødregruppe deler deres erfaringer med jer.

Babydk - Hurtig levering - spar fragten og afhent i butik i Tilst

Babydk består både af en fysisk butik beliggende i Tilst ved Århus, og en webshop. Du har derfor altid mulighed for at vælge click&collect som fragt mulighed. Dette betyder at bestiller du inden kl. 00.00 kan du afhente din bestilling i butikken dagen efter når vi åbner, på denne måde sparer du fragten. Se åbningstider i bunden af alle sider. Derudover sender vi alle ordre modtaget inden kl. 14:00 samme dag. Dvs. det er op til PostNord og GLS, hvor hurtigt du har dine varer, dog som hovedregel indenfor 1-2 dage.

Babydk - Gratis gaveindpakning

Som ekstra service hos Babydk pakker vi dine gaver ind helt gratis om det er fødselsdagsgaver, barselsgaver eller dåbsgaver. Vi pakker endda ind efter køn også, så pakkerne bliver endnu mere personlige. Vi ved også at der er forskellige budgetter for gaver og derfor har vi også inddelt vores gavekategori i priser, gå på opdagelse og find inspiration til din gave her.

Hos Babydk lever vi af tilfredse kunder

Vi går højt op i personlig service og skulle du have nogen spørgsmål til vores babytøj, børnetøj, babyudstyr, legetøj, sengetøj eller andet, sidder vi altid klar i kundeservice til at hjælpe dig. Ring, send os en mail eller kom forbi butikken på Havkærvej 5. 8381 Tilst - lige ved siden af OK-tanken.