Siris tredje trimester

Siris tredje trimester

Nu begyndte det at være MEGET tydeligt at jeg var gravid. Jeg begyndte faktisk allerede at få mave i uge 17, men nu var der slet ingen tvivl om at det var en baby, som lå derinde. Jeg elskede min gravide krop! Min store runde mave, som var tung og besværlig, symboliserede for mig alt hvad vi (Sandra og jeg) havde kæmpet så længe for.

Vand i kroppen

Jeg var helt sikker på at jeg ville hæve op som en ballon, få vand i hele kroppen og i det taget bare tage på over det HELE, men jeg har ikke haft mærkelig madvaner osv. så jeg har nøjes med +10 kg. Som primært har siddet på maven og hold da op hvor har jeg været glad for det!

Kendt jordmoder

Vi var kommet med i en ordning, som hedder kendt jordemoder. Her mødte vi et team med tre jordemødre i, som vi igennem vores forløb havde konsultationer ved på skift. Det var en helt fantastisk oplevelse, da vi på den måde kendte den jordemor som ville være der under fødslen. Det er nemlig sådan at en af de tre jordemødre som vi mødte ville være der den dag vi skulle føde.

Tredje trimester pludselige veer

Vi fik også den store gave og tryghed at vi kunne ringe til vores jordemødre dag og nat med diverse spørgsmål og bekymringer. Dette gjorde vi blandt andet brug af, da jeg i uge 33 af gravidteten pludselig fik veer. Vi ringede jordemoder, som mødte os ude på sygehuset og fik mig undersøgt, det var så dejligt med et kendt ansigt og den ro, som hun havde var simpelthen uundværlig. Det var falsk alarm og vi kom hjem igen efter to døgn. Men det at kunne ringe og du bliver hørt med selv de mindste tanker og følelser er noget, som jeg ville ønske enhver gravid kunne opleve.

Projekt sund start sammen

Ud over dette så deltog vi i et projekt som hedder ”Sund start sammen”. Her er man en forældregruppe på 10 par, som alle er førstegangsfødende og derfor er vi alle i samme båd. Her har vi ud over fødsel, amning osv. også snakket om de forskellige følelser man kan have igennem graviditet, tanker om fødsel, barsel og partnerskab. Vi havde en bankrådgiver og jurist ude og fortælle om de forskellige muligheder man har som nye forældre, samt hvordan ting som arv osv. fungere. Det har for at være ærlig været en smule langhåret til tider, men vi er stadig enormt glade for det og glæder os til alle har født og vi skal mødes igen.

Tanker om fødslen i tredje trimester

Mine tanker om fødsel var ret få, da jeg jo ikke vidste hvad jeg gik ind til. Jeg håbede på en naturlig fødsel, ingen epidural da den har en del bivirkninger og at vi alle kom godt ud på den anden side. Jeg har dog aldrig været så stædig at jeg ikke (hvis det blev nødvendigt) ville have f.eks. en epidural blokade, men jeg ville gerne at alle andre muligheder for smertelindring var prøvet først. Sandra og jeg aftalte at vi kun skulle være os to, da vi gerne ville have denne oplevelse og syntes det var noget vi skulle klare sammen som par. Men vi gik mest af alt bare og glædede os til at blive forældre og til at opleve den sidste del af rejsen.

Forestillingen om barslen braste

I forhold til barsel, så var jeg jo sikker på at nu skulle jeg for det første sy ALT til baby selv, jeg skulle sørge for at fryseren var fuld af de lækreste retter til efter fødslen, huset skulle skinne og der ville være en overflod af hjemmebag. Jeg lå på sofaen, fik ondt i lænd og hofter når jeg lå stille og ondt i maven når jeg bevægede mig. Sandra gjorde rent, lavede aftensmad, bagte boller til mig og passede mig faktisk i hoved og r**. Jeg fik ikke gjort noget af det jeg regnede med andet end at få shoppet færdig og drukket en smule kaffe med et par veninder.

Pladsmanglen

Vi fik før jul mulighed for at leje et rækkehus, som havde den plads vi manglede, så oveni at baby kom om lidt, vi skulle have det sidste, jeg var stor og besværet, så rendte vi rundt og satte hus i stand. Da jeg kom på barsel, måtte jeg indse at jeg kun var tilskuer i det nye hus, da jeg ikke kunne magte at løfte en malerpensel. Det var træls, men jeg holdt humøret oppe for det var slut om lidt og så nød jeg forkælelsen, som min skønne kone sørgede for. 

Læs Siris fødselsberetning HER