Siris fødsel

Her fortæller Siri sin historie

Siris Fødsel

27/02-2017 vågnede jeg kl. 05.00 og var våd imellem benene. Jeg tænkte straks at det var vandet, men der løb ikke mere ud, og der var ikke vådt i sengen. Kl. 06.15 ringede jeg til jordemoderen og fik fat i en fra sygehuset, da mine egne havde hvil. Hun mente ikke det var vandet, men ville dog gerne se mig, da det jo alligevel godt kunne være. Kl. 09.30 var vi på sygehuset og blive undersøgt. Det var ikke vandet der var gået, men jeg var 3 cm. åben og min livmoderhals var helt væk. Vi fik dog at vide at jeg stadig kunne gå helt til uge 42.

Kraftige plukveer

Jeg kørte Sandra på arbejde og tog derefter op til en veninde og drak kaffe. Da jeg kom op til hende opdagede jeg at jeg blødte. Jeg ringede til min jordemoder, som nu var mødt ind og hun sagde at det var helt normalt efter sådan en undersøgelse, som den jeg havde fået på sygehuset. Jeg skulle vente et par timer og så ringe igen med en status. Da jeg ringer anden gang er blødningen aftaget og jeg får at vide at jeg så bare skal slappe af. Jeg var i mellemtiden begyndt at få nogle ret kraftige plukveer, men mente ikke selv at det var andet end det. Kl. 15.30 kørte jeg hjemad, da jeg skulle hente fodboldtøj til Sandra inden jeg hentede hende. Nu tog veerne til og da Sandra ringede for at hører hvor langt jeg var, måtte jeg fortælle at jeg havde veer. Hun bad mig droppe at hente tøj og komme ud til hende, hun var hjemme ved hendes kollega, som bor lige ved deres arbejde. Jeg kom hjem til Sandra og hendes kollega, (som selv har tre børn og har hjulpet sin nabo med to fødsler) her var der fastelavnsboller og hun bad mig sidde og slappe af, så vi kunne se hvor det her bar hen. Da hun kun havde et barn hjemme og der var dejlig ro, blev vi og spiste også aftensmad.

6 minutter imellem veerne

Kl. 18.00 begyndte vi at tage tid på mine veer og kl. 19.00 ringede jeg til jordemoderen og sagde at nu havde jeg veer, som kom med 6 minutters mellemrum. Følelsen af veerne på dette tidspunkt var ikke ulidelig. Det føltes som en MEGET heftig menstruationskrampe og jeg kunne ikke snakke så længe de stod på, men med dybe vejrtrækninger og en god ro, så var det ikke ulideligt. Vores jordemoder bad mig ringe igen om et par timer, da hun gerne ville have at veerne rykkede lidt tættere sammen. Kl. 19.30 ca. kørte vi hjem og nu var der kun 3 min. imellem veerne. Vi ringede til jordemoderen kl. 21.00 og fortalte at nu var der ikke langt imellem veerne og hun mente at vi skulle komme på sygehuset.

Min største frygt var at skide midt under min fødsel

Vi var på sygehuset kl. 21.40 og her var jeg 4 cm. åben. Jeg fik et lavement, da det var noget jeg havde ønsket (min største frygt har været at skide midt under min fødsel). Kl. 22.30 gik vandet og nu tog veerne til og det begyndte for alvor at gøre ondt. Jeg fik akupunktur, lattergas og kom i karbad (det karbad er et sandt mirakel under en fødsel!). Kl. 00.30 begyndte jeg at få presseveer. Det er den vildeste fornemmelse nogensinde, da kroppen overtog 100% og bar gik i gang. Det gik umiddelbart fint og vi snakkede om, om jeg ville føde i badekarret og det ville jeg gerne. Efter en time måtte jeg dog op og ind og ligge, da jordemoderen skulle se hvad der foregik, for han kom ikke ned som han skulle syntes hun. Nu måtte jeg ikke presse, hvilket var tæt på umuligt for som sagt, så arbejder din krop altså helt selvstændigt udenom dig.

Endnu en jordmoder

Ca. kl. 03.00 sagde vores jordemoder at hun lige ville hente endnu en jordemoder. Jeg blev enormt lettet da jeg havde fået at vide at det gjorde de lige inden baby kom ud, så jeg tænkte at nu var vi endelig i mål! Ind kommer to nye jordemødre, men vores egen er væk. De hilste og begyndte at sætte målere på mig og på baby (som jo stadig lå indeni mig). Jeg fik mere akupunktur og de forklarede at hans hjerterytme var for lav og at min veer holdt lidt for lange pauser.

Vedrop og sugekop

Nu kom vores egen jordemoder tilbage og de begyndte at snakke ve-drop og sugekop. Jeg blev nervøs og ville ikke have ve-drop (det starter en ve-storm som gør at der ingen pause er imellem veerne), da jeg ikke mente jeg kunne klare flere veer, så hellere et kejsersnit. Nu kom der en fjerde jordemoder ind og tog en blodprøve på baby. Hun nåede lige ud af døren, så var hun inde igen. De snakkede kort sammen alle sammen og så kom den ”nye” jordemoder hen til mig, præsenterede sig og sagde at hun var nød til at klippe mig, for nu skulle baby altså ud af maven. Klokken var nu ca. 03.30 og jeg var så udmattet at jeg ikke selv kunne holde mine ben, jeg rystede og svedte og var helt færdig. Da jeg fik en ve bedøvede og klippede hun mig og da den næste kom efter det, kom baby endelig ud! Født kl. 04.00, vægt på 3955 gram, 55cm lang og fuldstændig perfekt. siri fra mødre gruppen

Han var stjernekigger

Han var ”stjernekigger” hvilket vil sige at han i stedet for at kigge ned mod gulvet som almindelige babyer, så kiggede han op i loftet. Det skulle ifølge jordemødrene være den værste stilling at føde et barn i. Vores egen jordemoder sagde at hun have haft flere flergangsfødende, som ikke havde klaret sådan en fødsel og var endt i et kejsersnit, så jeg er ærligt talt ret stolt af mig selv. Og jeg skulle nok føde igen! Sandra var (som altid) en kæmpe helt og gav vand og lattergas, når jeg bad om det. Det er svært at bruge sin partner, da meget af fødslen for mig i hvert fald var noget jeg skulle klare selv, men bare det at hun var der gav mig ro.

Ubeskrivelig følelse at møde sit barn for første gang

Følelsen af at møde dit barn for første gang er ubeskrivelig! Du glemmer med det samme alt, der lige er forgået og kan kun kigge og fokuserer på det lille væsen, som er lige foran på. Det var mine historier, tusinde tak fordi i læste med og tak til Julie for at lade mig skrive dette for hende, til jer.
Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, infomation og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER
Så kunne du måske være interesseret i vores tilbud på babypakker? Når du køber mere så sparer du også mere. Vi giver derfor 15% rabat ved køb af en startpakke som består af minimum 4 valgfrie produkter i følgende kategorier: puslepude, ammepude, ammepudebetræk, babynest, sengerand samt sengetøj til baby.

Hos Babydk har vi tilknyttet vores egen Jordemoder

Jordemoder og indehaver af engodbegyndelse.dk Hos Babydk har vi tilknyttet jordemoder Kamilla Ejgaard, der bl.a. skriver indlæg om graviditetens faser. Læs om Kamilla og fakta i forbindele med graviditet.

Her vises nogle af vores produkter der er rare at have når baby er helt lille - bemærk du kan oprette en ønskeliste, som kan sendes til venner og bekendte ved f.eks. barnedåb eller fødselsdag, og vi pakker din gave ind gratis, blot noter det i Gaveindpaknings feltet i kassen

Siris fødsel

Siri havde en helt speciel fødslen, men hvad er en god fødsel? Det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde, hvordan de opleveren fødsel. Derfor kan man ofte have brug for at læse lidt om andres erfaringer og tanker i forbindelse med deres fødsler. Her hos Babydk kan du læse historier fra virkelige kvinders graviditetsforløb, som fortæller åbent og ærligt, for netop at hjælpe andre kvinder i deres graviditet.

Hvad er en god fødsel og findes der en smertefri fødsel?

Hver fødsel er unik og derfor kan det være svær at sammenligne med bøger. Du kan derfor også her hos Babydk læse om fire forskellige kvinders andet trimester. Samt læse saglig fakta fra vore helt egen jordmoder. Alt fra glæde til angst og frygt går igennem kvinders hoveder under eres fødsler og det kan alt sammen være svært at rumme selv. Sammenkoblingen mellem vores mødregruppe og jordmoder gør at vi hos Babydk kan give dig som gravid et sted hvor følelser og fakta om graviditeter og fødsler samles. Du får her et unikt univers hvor vi har skabt en helhed omkring fødslens faser set med både gravide og faglige øjne.

Babypakker

Der er mange ting, der skal indkøbes når man er gravid, og skal have en lille ny baby. En startpakke til baby kan godt løbe op, så hos Babydk vil vi gerne hjælpe lidt til. Når du køber mere så sparer du derfor også mere. Vi giver derfor 15% rabat ved køb af en startpakke som består af minimum 4 produkter i følgende kategorier: puslepude, ammepude, ammepudebetræk, babynest, sengerand samt sengetøj til baby. Du vælger selv hvordan du vil sammensætte din pakke, og kan vælge frit imellem vores produkter fra de forskellige mærker. Du kan bl.a. vælge imellem Cam Cam, Filibabba, Soft Gallery og Liewood.

Babydk - Hurtig levering - spar fragten og afhent i butik i Egå

Babydk består både af en fysisk butik beliggende i Egå ved Århus, og en webshop. Du har derfor altid mulighed for at vælge click and collect som fragt mulighed. Dette betyder at bestiller du inden kl 00.00 kan du afhente din bestilling i butikken dagen efter når vi åbner, på denne måde sparer du fragten. Se åbningstider i bunden af alle sider. Derudover sender vi alle ordre modtaget inden kl. 14:00 samme dag. Dvs. det er op til Post Nord og GLS, hvor hurtigt du har dine varer, dog som hovedregel indenfor 1-2 dage.

Babydk - Gratis gaveindpakning

Som ekstra service hos Babydk pakker vi dine gaver ind helt gratis om det er fødselsdagsgaver, barselsgaver eller dåbsgaver. Vi pakker endda ind efter køn også, så pakkerne bliver endnu mere personlige. Vi ved også at der er forskellige budgetter for gaver og derfor har vi også inddelt vores gavekategori i priser, gå på opdagelse og find inspiration til din gave her.

Hos Babydk lever vi af tilfredse kunder

Vi går højt op i personlig service og skulle du have nogen spørgsmål til vores babytøj, børnetøj, babyudstyr, legetøj, sengetøj eller andet, sidder vi altid klar i kundeservice til at hjælpe dig. Ring, send os en mail eller kom forbi butikken på Gåseagervej 6 st. 8250 Egå - på samme butiksgade som Rikke Solberg Modetøj, Tendens og By Klip Klap.