Siri i fertilitetsbehandling

Når man er i et forhold med en anden pige, vil ens graviditet være planlagt. Sandra og jeg har snakket og drømt om børn i lang tid, men vi var bange fordi vi havde hørt en masse rygter. Det skulle være enormt svært at blive ”godkendt” til fertilitetsbehandling, man skulle godkendes af ens læge og så skulle man sidde foran et helt panel af fagfolk på sygehuset, som skulle vide alt om ens fortid og dermed vurderer om man var egnet til at blive forældre.

Vi havde hørt at selv den mindste psykiske brist ville gøre at man ikke blev godkendt og jeg har lidt af en depression (som jeg har været rask fra siden 2009), så vi frygtede det værste.

Vi tog endelig til lægen, som blot testede mig for diverse underlivssygdomme og dermed sendte en henvisning afsted med ordene ”det er spændende, jeg glæder mig til at følge jer”.

Vi var målløse, men frygtede stadig sygehuset.

Den frygtede samtale

Kort tid efter kom et brev med en indkaldelse til en for samtale en måned efter. Da vi ankom til sygehuset skulle vi ind og snakke med en sygeplejerske. Hendes eneste kommentar, da jeg fortalte at jeg havde lidt af en depression var ”jamen du er vel rask nu?”, så spurgte hun til donorvalg og sagde at jeg ville have godt af at tabe mig lidt.

Vi kiggede lidt perplekse rundt og spurgte hvad næste skridt så var? Jamen nu skulle vi tage den endelige beslutning om donor, give sygehuset besked og derefter bare melde os til behandling når vi ville. Så nemt var det.

Rejsen begynder

Nu begyndte rejsen. Jeg var umiddelbart i min bedste alder og alt så, så fint ud, så vi troede (ligesom de ansatte på sygehuset) at vi lige smuttede ind en gang eller to og så var der et barn i maven. Sådan gik det ikke.

Jeg har altid været uregelmæssig i min cyklus, det har ingen betydning for mine chancer for at blive gravid, men det gør at jeg ikke kan times ligesom de fleste andre med ægløsning osv. derfor var vi til et utal af scanninger, så de kunne tjekke størrelsen på mine æg, da de skal have en bestemt størrelse før man inseminerer.

Efter to forsøg, foreslog lægerne hormonbehandling, da det kunne stabiliserer min cyklus, så jeg måske ”kun” skulle scannes to-tre gange i stedet for fire-fem gange pr. Behandling (menstruation-menstruation). Det tog vi imod, da det var hårdt at komme så meget på sygehuset. I almindelig fertilitetsbehandling (inseminering) fik jeg ca. 75 enheder af hormoner hver dag indtil mine æg var klar. Variationen var stadig stor og pludselig begynder man at opfører sig skørt, da hormonerne sætter gang i en masse ting, i kroppen.

Når du er i fertilitetsbehandling til du følgende forsøg: 6 almindelig insemineringsforsøg og 3 reagensglasforsøg. Får du barn i første forsøg, så frafalder de andre forsøg, da det kun er første barn, som er ”gratis”.

Drømmen på pause

Vi gik igennem de første fem forsøg (inseminering) uden held og besluttede derefter at holde en pause.

Vi havde involveret familie og venner og jeg havde det rigtig svært, med alle dem som skulle have besked hver gang. Det gjorde det svært rigtigt at mærke mig selv og mine følelser.

Vi holdt pause i et år. Sandra skulle opereres, vi blev gift og jeg tabte mig 10kg. Nu var der ro, følelserne var kærlige og vi var et rigtig godt sted, så nu ville vi i gang igen.

Sidste chance?

Vi brugte det 6. Insemineringsforsøg (man må ikke springe rundt i behandlingerne, for så frafalder forsøgene, så de skal køres 6 inseminering og derefter reagensglas) uden held.

Vi var faktisk okay. Nu skulle vi prøve noget nyt, nu var det tid til reagensglas.

Da man skal have så mange æg klar som muligt til reagensglasbehandlingen er hormonbehandlingen også hårdere. Hvor jeg før var vant til 75 enheder fik jeg nu 150 enheder fra start i 4 dage, de syntes ikke æggene rykkede nok, så de skruede mig op til 175 enheder i 2 dage og så skulle jeg scannes igen. De var stadigvæk ikke helt tilfredse, men næsten så nu skruede de op til 200 enheder hver dag i 4 dage, samtidig skulle jeg tage en anden sprøjte (mine hormoner har været i sprøjte, da jeg ikke kunne tåle dem i tablet form), som stoppede ægløsningen, da æggene ikke skulle smutte selv.

Endelig var æggene klar! Jeg havde været meget påvirket og havde bl.a. brugt en hel morgen på at råbe og skrige over at min sok sad forkert i min sko (man er vanvittig og man har ingen kontrol!).

Hårdt, men spændende

At få taget æg ud er HÅRDT, men spændende! Jeg kom ind, fik lagt et drop i hånden som senere skulle bruges til morfin mod smerterne!! Jeg fik noget beroligende og så ventede jeg lidt. Da jeg kom ind på stuen var der en læge, sygeplejerske og en laborant (jeg er normalvis kun vant til lægen fra insemineringen). Jeg kom op og ligge, havde fået min morfin, og nu skulle vi i gang. Der var to tv skærme så jeg kunne følge med i alt hvad der skete.

Jeg blev lokalbedøvet i skedevæggen, da de skal igennem for at komme ind til æggene. De scanner indvendigt, så jeg kunne se når de tømte en æg blære og gav det til laboranten, som så sorterede ægget fra væsken, som det ligger i, i æg blæren. Det er en meget syret oplevelse!

Jeg måtte have ekstra morfin og lå i to døgn derhjemme, hvor jeg næsten ikke kunne bevæge mig, da æg blærerne fyldes op igen.

En lille uge senere var vi så inde og få sat et æg op. Det var for vildt også at kunne se det befrugtede æg, udenfor maven og følge det op i maven.

Og tre uger senere kom det længe ventede opkald. Læs mere om det spændende opkald lige HER

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, information og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER

 

Siri i fertilitetsbehandling

Fertilitetsbehandling er både skræmmende og et hårdt forløb . Det oplevede Siri også, men hun ville ikke være rejsen forundt.

Fertilitetsbehandling

De fleste bliver naturligt gravide, men mange skal igennem fertilitetsbehandlign for at det lykkedes. Det er dog forskelligt hvordan kvinder oplever denne behandling. Hvis du gerne vil læse lidt om hvordan andre har oplevet denne fertilitetsbehandling, så læs med her hos Babydk. Hvor vores mødregruppe deler deres erfaringer med jer.

Babydk - Hurtig levering - spar fragten og afhent i butik i Tilst

Babydk består både af en fysisk butik beliggende i Tilst ved Århus, og en webshop. Du har derfor altid mulighed for at vælge click&collect som fragt mulighed. Dette betyder at bestiller du inden kl. 00.00 kan du afhente din bestilling i butikken dagen efter når vi åbner, på denne måde sparer du fragten. Se åbningstider i bunden af alle sider.

Derudover sender vi alle ordre modtaget inden kl. 14:00 samme dag. Dvs. det er op til PostNord og GLS, hvor hurtigt du har dine varer, dog som hovedregel indenfor 1-2 dage.

Babydk - Gratis gaveindpakning

Som ekstra service hos Babydk pakker vi dine gaver ind helt gratis om det er fødselsdagsgaver, barselsgaver eller dåbsgaver. Vi pakker endda ind efter køn også, så pakkerne bliver endnu mere personlige. Vi ved også at der er forskellige budgetter for gaver og derfor har vi også inddelt vores gavekategori i priser, gå på opdagelse og find inspiration til din gave her.

Hos Babydk lever vi af tilfredse kunder

Vi går højt op i personlig service og skulle du have nogen spørgsmål til vores babytøj, børnetøj, babyudstyr, legetøj, sengetøj eller andet, sidder vi altid klar i kundeservice til at hjælpe dig. Ring, send os en mail eller kom forbi butikken på Havkærvej 5, 8381 Tilst - lige ved siden af OK-tanken.