Sover dit barn uroligt, sparker dynen af og vågner badet i sved?

Hvorfor er kapok godt til baby?

Før vi dykker ned i hvorfor Kapok er godt til børn og babyer som sover uroligt, sparker dynen af og vågner badet i sved. Forklarer vi først lige hvad kapok rent faktisk er.

Kapok er et 100% økologisk natur materiale

Kapok træerne vokser i asien og kan blive mange meter høje. På træerne vokser mellemstore kapsler som du ser på billedet til venstre, og inde i disse kapsler findes kapok fibrene. Disse fibre ligner til forveksling bomuld og bruges til b.la. dyner, puder, madrasser og meget mere.

Og nu kommer vi til hvorfor kapok er godt til varme børn og kan hjælpe dem med en bedre nattesøvn. Det er nemlig ikke kapokken i sin rene form, men dyner, puder og madrasser i kapok, der kan hjælpe dit barn til en bedre nattesøvn.

Derfor er kapok godt til børn som sover uroligt.

Har du et barn som sover meget uroligt, sparker dynen af og vågner flere gange om natten? Så kan det skyldes at dit barn eller baby har det varmt. Babyer under 1 år kan ikke selv regulere deres krops temperatur, og derfor kan tunge varme dyner, betyde at deres små kroppe ikke kan komme af med varmen.

Du kender sikkert selv følelsen af ikke at kunne sove fordi du har det for varmt, sveder og tager dynen af? Det er nøjagtigt det samme for babyer, og dette kan resultere i en rigtig dårlig nattesøvn. 

Kapok er ventilerende, svedtransporterende og varmeisolerende

Kapok er naturligt ventilerende og svedtransporterende, barnets kropsvarme vil derfor naturligt blive reguleret og sveden transporteres væk fra kroppen. Madrasser, dyner og puder i kapok er endvidere varmeisolerende og barnets naturlige kropsvarme bliver derfor reflekteret på en behagelig måde samtidigt med at barnet ikke oplever at få træk. Sammenkoblingen mellem den naturlige isolerende, ventilerende og svedtransporterende effekt, betyder at dit barn vil have de optimale vilkår for en god nattesøvn.

Kapok madras

Kapok madrasser er faste madrasser, som er tilpasset børns knogler og derfor særdeles velegnet til små babyer. Måske synes du at din baby skal sove dejlig blødt, og at en kapok madras derfor er for hård. Så kan du evt. vælge en rullemadras i kapok, denne er en anelse blødere at ligge på og du vil stadig opnå en del af kapokkens gode egenskaber. Vælger du en kapok madras til din baby er det også en rigtig god ide at købe en rullemadras, da denne kan vaskes og er let at vedligeholde. Skulle der ske uheld i sengen er det langt nemmere at rengøre en rullemadras fremfor en hel madras.

Kapok og allergi

Dyner, puder madrasser og andre produkter produceret af kapok er endvidere yderst allergivenlige. Dette skyldes at kapok fibrene ikke kan suge fugt, derfor kan bakterier, husstøvmider og svampesporer ikke leve i kapok. Du får med kapok derfor et fuldstændigt allergivenligt sovemiljø.

 

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, infomation og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER