Hvad er GOTS og OEKO-TEX

GOTS – Alle taler om det, men hvad er det?

GOTS certificerede (Global, Organic Textile Standard) er den skrappeste certificering indenfor produktion af tekstiler. I USA er det af regeringen endvidere den eneste anerkendte økologiske miljømærkning på tøj og tekstiler, hvilket siger en del om hvor strenge kravene er til at få denne certificering. Nogle af de forskellige kriterier får at opnå denne certificering er bla. Krav til:

  • Miljø på alle stadier af fremstillingen
  • Spildevandsbehandling
  • Kvalitet af det færdige produkt
  • Sociale krav på de vigtigste normer fra den Internationale Arbejdsorganisation

Når du køber varer som er GOTS certificerede kan du derfor være sikker på at du køber:

  • Rene varer uden kemi og andet skidt.
  • Økologiske varer af høj kvalitet
  • Et produkt hvor producenten tager et socialt ansvar samt værner om vores miljø

OEKOTEX er da økologisk

At produkter med varemærket Oekotex er økologiske, er der desværre mange der tror, og navnet antyder da også at der er tale om økologiske produkter, men det er altså ikke tilfældet. Der er dog stadig tale om varer af høj kvalitet og du kan derfor roligt vælge varer med oekotex mærket.

Hvad er OEKO-TEX ?

Oeko-tex er verdens førende mærkning indenfor tekstiler, som er testet og undersøgt for sundhedsskadelige stoffer. Denne mærkning har højere krav til produkterne end hvad lovgivningen kræver og derfor kan du roligt købe varer med oekotex mærket, da du her er sikret at tøjet ikke indeholder nogen skadelige stoffer for dit barn. Der er endvidere højere krav til tekstiler til børn under 3 år, da børn i denne alder endnu ikke har udviklet deres immunforsvar samt generelt har en mere sart hud end voksne og større børn.

Hvad er forskellen mellem Oeko-TEX og GOTS?

Af forskelle kan nævnes at GOTS-certificerede produkter er af økologiske materialer det er produkter med Oeko-TEX mærket ikke nødvendigvis, dog kan der godt være brugt eksempelvis økologisk bomuld, dette vil dog altid fremgå af vaskeanvisningen i tøjet.

Derudover er der også krav til hele fremstillingsprocessen ved GOTS-certificerede produkter, altså både produktion samt socialt ansvar, det er ikke et krav til Oekotex produkter. Her er der kun krav til de stoffer som er i selve produktet og ikke til selve produktionen.

Jeg håber at dette indlæg har givet dig en større viden omkring de forskellige certificeringer på børnetøj og babytøj og skulle du sidde tilbage men nogle spørgsmål som du ikke fik svar på i ovenstående tekst, er du altid hjertelig velkommen til at kontakte os på mail kundeservice@babydk.dk eller på telefon 53860550.

Med venlig hilsen

Julie,
Ejer og grundlægger af Babydk

 

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, infomation og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER