Hvad betyder vandsøjletryk

Vandsøjletryk -  Alle taler om det, men hvad er det? 

Du har sikkert hørt ordret vandsøjletryk og åndbarhed? Men hvad er det lige det betyder? I dette indlæg vil jeg forsøge at belyse nogle af de ting du skal være opmærksom på når du køber overtøj.

Når man taler om vandsøjletryk er det i forbindelse med tekniske overtøj til børn, som kan tåle vand og vind. Altså overtøj som er rigtig godt til udendørs leg i institutionen, skoven mm.

Hvad betyder vandsøjletryk og hvordan måler man vandsøjletryk?

Når man måler vandsøjletryk, så tager man helt konkret 1 cm2 af et stykke stof, og måler hvor stor en mængde vand. Det kan holde til førend vandet trænger igennem materialet. Vandsøjletryk måler altså hvor vandtæt tøjet er. Hvad betyder vandsøjletryk for dig?

Hvor højt et vandsøjletryk skal du vælge?

Når du skal købe overtøj til dit barn skal du beslutte hvad overtøjet skal bruges til. Fordi når du læser vandsøjletryk har du sikkert set en masse tal lige fra 0-12.000 i vandsøjletryk. Så hvad er bedst? og hvad skal du vælge? Det er der ikke noget endegyldigt svar på. Da det kommer helt an på dit barns behov.

Vandsøjletryk og vandtæthed

0-2000: Ikke vandtæt men vandafvisende 
2000-4000: Kortere ture i let regn 
4000-6000: Kraftig regn i en kort periode eller let regn over en længere periode. 
8000-12.000: Kraftig regn i få timer eller let regn i mange timer. 

 

Jeg håber at dette indlæg om vandsøjletryk, gav det et bedre beslutningsgrundlag til at vælge det rette overtøj til dit barn. Uanset om det er regntøj, flyverdragt eller vinterjakke, kan du benytte dig af disse guide lines. 

Se alle vores lækre jakker her.

Se alle vores flyverdragter her.

Er du på udkig efter regntøj? Klik her.

 

Med venlig hilsen 

Julie,
Ejer og grundlægger af Babydk

 

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, information og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER