Fies fødsel

Her fortæller Fie sin historie

Fies fødsel

Latensfasen fra helvede

Som overskriften lyder, havde jeg nok verdens værste (og måske også længste) latensfase. Det hele startede med, at jeg var forbi fødegangen til tjek torsdag den 27.07.17 - min terminsdag - pga. mit forhøjede blodtryk. Her laver lægen en hindeløsning og vil faktisk sætte mig i gang dagen efter. Men, natten til fredag, blot få timer efter hindeløsningen, får jeg veer af mig selv.

Er det nu?

Philip og jeg tager ud på hospitalet fredag kl. 13, hvor vi alligevel havde en tid til igangsættelse. Vi var helt høje på lykke og tænkte, at vi da selvfølgelig ville møde vores datter samme dag.. Sådan skulle det ikke være. Jordemoderen, vi kom ind til, delte ikke samme overbevisning som lægen fra dagen før og ville ikke sætte mig i gang, så hun var meget tilfreds med, at jeg selv havde fået veer og lavede blot endnu en hindeløsning og sendte os derefter hjem igen.

Lang ventetid med masser af veer

Det blev fredag aften og veerne havde taget til hele dagen og jeg var på daværende tidspunkt oppe på 5 veer pr. 10 min. Det nærmede sig en ve-storm lignende tilstand og den ene ve blev afløst af en ny - uden pause. Jeg havde stor glæde af min fødselsforberedelse med Heidi bag Meyermorblog og gjorde brug af fokus på vejrtrækning og små bevægelser frem-og-tilbage med hoften. Dette, sammen med et lændetryk fra Philip, gjorde at jeg kom nogenlunde igennem, men hold nu k...! Aldrig har jeg følt sådan en smerte. Det var nærmest ulideligt og det krævede alt mit fokus ikke at bryde sammen. Timerne gik og da klokken blev 23, hvor jeg altså havde haft veer i 21 timer, var de nede på 3-4 minutters mellemrum - Nogle gange kom der mere end 5 veer pr. 10 min. men så ændrede det sig lidt og derefter tilbage til 3-4 minutters mellemrum. Slet ikke til at finde ud af og vi ringede derfor ind til fødegangen. Efter et hav af spørgsmål - noget Philip stadigvæk omtaler som et forhør - fik vi lov til at komme ind. Det tog os selvfølgelig 100 år at komme fra 3. sal, ned i bilen og køre de 8 min. til Hvidovre hospital, for jeg havde på dette tidspunkt så sindssyg ondt og måtte stoppe op hvert minut og trække vejret, lettere sindssygt, igennem veerne.

Jeg vil ikke mere

På Hvidovre blev vi mødt med beskeden om, at jeg kun havde åbnet mig 2 centimer og altså blot 0,5 cm siden vi var der tidligere på dagen. (WTF ????) - Denne besked kunne jeg slet ikke håndtere og dér brød jeg sammen. Hvordan kunne jeg kun have åbnet mig så lidt, når jeg havde haft veer i SÅ lang tid og når de gjorde så pokkers ondt? Det var en forfærdelig besked at få og imellem tårer, veer og smerte, fik jeg fremstammet: Så hverken vil eller kan jeg mere. Ingen vej tilbage, hvilket jeg selvfølgelig godt vidste, men det var som om, fornuften forsvandt mere og mere i takt med veerne.

Fuldstændig udbrændt

Nå, men jeg var altså nødsaget til at tage imod en smertestillende cocktail for at komme igennem natten, selvom planen var en fødsel fri for smertestillende. Heldigvis virkede pillerne ekstremt hurtigt og jeg fik sovet 6-7 timer uden smerte, hvilket var yderst velkomment! Lørdag den 29/7 startede veerne så småt forfra og her kunne jeg igen øve teknikkerne fra Heidi og holde fokus på vejrtrækningen. Da klokken nærmede sig 15 var veerne igen tilbage for fulde hammer og der var 2-3 min imellem og nogle gange slet ingen pause. En ve blev efterfulgt af en ny ve, der bare toppede den anden og jeg mistede mit fokus. Jeg mistede endnu engang fokus på min vejrtrækning og alt det andet gode, vi havde øvet os på. Rigtig ærgerligt, men jeg var dødtræt og fuldstændig udbrændt.

Vandet går langt om længe

Vi kørte endnu engang ud på fødegangen og heldigvis havde jeg på daværende tidspunkt åbnet mig 4 cm og da jordemoren undersøgte mig - gik mit vand. Yay!!! Det var en fantastisk følelse: nu ville der 'snart' ske noget. Blot 30 min efter tjekker jordemoderen mig igen og jeg havde nu åbnet mig 5 cm. Jordemoren ringede til fødestuen og der gik ikke længe, før jeg blev hentet og kørt derned. Jeg kunne hverken gå eller sidde, så det tog ret lang tid at komme frem, da jordemoderen hele tiden måtte stoppe kørestolen, når jeg fik en ve - hvilket jeg jo mere eller mindre fik 24/7 ????

Naturlig fødsels...

På fødestuen fylder de badekaret op med vand, da jeg jo ønskede en naturlig fødsel, uden medicinsk smertelindring. Okay, det var plan A FØR veerne startede og den blev meget hurtigt lavet om til plan B, der bestod af en epidural. Jeg havde på daværende tidspunkt været i gang i 16-17 timer og havde ingen pauser mellem veerne, så jeg kunne desværre ikke klare mere. Min krop OG mit sind var fuldstændig smadret og hvis jeg var blevet tilbudt et kejsersnit, så havde jeg nok sagt ja - på trods af, at det var det absolut sidste jeg ønskede inden (hvorfor tilbyder de egentlig ikke kejsersnit? ????????) hahaha..

Kæmpe støtte

En epiduralblokade var lige dét, jeg havde brug for, og jeg kunne for første gang i knap 2 dage, få lidt at drikke og spise. Jeg sendte Philip en tur i 7-Eleven, hvilket var yderst tiltrængt - ikke kun for mig, men også for Philip, der ikke havde veget fra min side siden torsdag nat og på dette tidspunkt nærmede vi os lørdag omkring kl 18-19 stykker. Jeg havde aldrig klaret fødslen uden Philips hjælp - Han var uundværlig og jeg føler mig så lykkelig over, at han er min. Han steppede op og huskede alle de værdifulde råd fra Heidi - vores private jordemoder.

Hurra for epidral

Jeg åbnede mig ret hurtigt, på trods af epiduralen, der jo ofte har den effekt, at fødslen kan gå lidt i stå eller i hvert fald sløve den en del. Meget hurtigt var jeg altså 10 cm åben, men det var gået så stærkt, at baby ikke havde kunne følge med, så selvom jeg var klar, så var hun det altså ikke. Jeg blev bedt om at stille mig op på alle 4 og vrikke med hoften, så jeg kunne hjælpe hende lidt på vej og derved åbne lidt op i bækkenet. Altid skønt at stå på alle 4, kun med en hospitalsskjorte på, ledninger alle steder pga. epiduralen samt elektroder op igennem mig, så de kunne holde øje med lillepigen.

Endelig

Omkring kl 22.15 er baby også ved at være langt nok nede og jeg gør mig klar til at presse. Jordemoder oplyser, at mit fostervand er lidt grønt og tilkalder en læge. Jeg blev pludselig nervøs og ja, egentlig skide bange. Hvad betød det nu? Lægen ankom og tog blodprøver på lillepigens hoved, så de kunne holde øje med hendes tilstand. Dette gjorde de hvert kvarter, indtil hun var ude. Heldigvis var prøverne helt som de skulle være hver gang og lægen var ikke bekymret. Hun sagde dog på et tidspunkt noget med en sugekop og et ve-hæmmende drop, men heldigvis blev det aldrig aktuelt og kl. 23.10 efter maks. 30 minutter i pressefasen var vores lille Alba Leonora ude hos os ❤ Hun vejede knap 3300 gram og var 51 cm. lang. Efter en meget hård graviditet på det psykiske niveau, havde vi endelig vores datter i armene og vi kunne ikke være mere lykkelige. Tiden efterfølgende er gået med at lære hende at kende og jeg kan kun sige, at jeg elsker hende mere og mere for hver dag. Motherhood er intet mindre end fantastisk. Tilbage til Fies historie
Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, infomation og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER
Så kunne du måske være interesseret i vores tilbud på babypakker? Når du køber mere så sparer du også mere. Vi giver derfor 15% rabat ved køb af en startpakke som består af minimum 4 valgfrie produkter i følgende kategorier: puslepude, ammepude, ammepudebetræk, babynest, sengerand samt sengetøj til baby.

Hos Babydk har vi tilknyttet vores egen Jordemoder

Jordemoder og indehaver af engodbegyndelse.dk Hos Babydk har vi tilknyttet jordemoder Kamilla Ejgaard, der bl.a. skriver indlæg om graviditetens faser. Læs om Kamilla og fakta i forbindele med graviditet.

Her vises nogle af vores produkter der er rare at have når baby er helt lille - bemærk du kan oprette en ønskeliste, som kan sendes til venner og bekendte ved f.eks. barnedåb eller fødselsdag, og vi pakker din gave ind gratis, blot noter det i Gaveindpaknings feltet i kassen

Fies fødsel

Fie havde en rigtig lang fødslen, men hvad er en god fødsel? Det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde, hvordan de opleveren fødsel. Derfor kan man ofte have brug for at læse lidt om andres erfaringer og tanker i forbindelse med deres fødsler. Her hos Babydk kan du læse historier fra virkelige kvinders graviditetsforløb, som fortæller åbent og ærligt, for netop at hjælpe andre kvinder i deres graviditet.

Hvad er en god fødsel og findes der en smertefri fødsel?

Hver fødsel er unik og derfor kan det være svær at sammenligne med bøger. Du kan derfor også her hos Babydk læse om fire forskellige kvinders andet trimester. Samt læse saglig fakta fra vore helt egen jordmoder. Alt fra glæde til angst og frygt går igennem kvinders hoveder under eres fødsler og det kan alt sammen være svært at rumme selv. Sammenkoblingen mellem vores mødregruppe og jordmoder gør at vi hos Babydk kan give dig som gravid et sted hvor følelser og fakta om graviditeter og fødsler samles. Du får her et unikt univers hvor vi har skabt en helhed omkring fødslens faser set med både gravide og faglige øjne.

Babypakker

Der er mange ting, der skal indkøbes når man er gravid, og skal have en lille ny baby. En startpakke til baby kan godt løbe op, så hos Babydk vil vi gerne hjælpe lidt til. Når du køber mere så sparer du derfor også mere. Vi giver derfor 15% rabat ved køb af en startpakke som består af minimum 4 produkter i følgende kategorier: puslepude, ammepude, ammepudebetræk, babynest, sengerand samt sengetøj til baby. Du vælger selv hvordan du vil sammensætte din pakke, og kan vælge frit imellem vores produkter fra de forskellige mærker. Du kan bl.a. vælge imellem Cam Cam, Filibabba, Soft Gallery og Liewood.

Babydk - Hurtig levering - spar fragten og afhent i butik i Egå

Babydk består både af en fysisk butik beliggende i Egå ved Århus, og en webshop. Du har derfor altid mulighed for at vælge click and collect som fragt mulighed. Dette betyder at bestiller du inden kl 00.00 kan du afhente din bestilling i butikken dagen efter når vi åbner, på denne måde sparer du fragten. Se åbningstider i bunden af alle sider. Derudover sender vi alle ordre modtaget inden kl. 14:00 samme dag. Dvs. det er op til Post Nord og GLS, hvor hurtigt du har dine varer, dog som hovedregel indenfor 1-2 dage.

Babydk - Gratis gaveindpakning

Som ekstra service hos Babydk pakker vi dine gaver ind helt gratis om det er fødselsdagsgaver, barselsgaver eller dåbsgaver. Vi pakker endda ind efter køn også, så pakkerne bliver endnu mere personlige. Vi ved også at der er forskellige budgetter for gaver og derfor har vi også inddelt vores gavekategori i priser, gå på opdagelse og find inspiration til din gave her.

Hos Babydk lever vi af tilfredse kunder

Vi går højt op i personlig service og skulle du have nogen spørgsmål til vores babytøj, børnetøj, babyudstyr, legetøj, sengetøj eller andet, sidder vi altid klar i kundeservice til at hjælpe dig. Ring, send os en mail eller kom forbi butikken på Gåseagervej 6 st. 8250 Egå - på samme butiksgade som Rikke Solberg Modetøj, Tendens og By Klip Klap.