Catharinas fødsel

Her fortæller Catharina sin historie

Fødselsberetning Bille

Jeg fødte Karl 39+4 og havde derfor en forventning om, at Bille også ville melde sin ankomst nogle dage før terminen d. 21. august. Ugen op til den dato var ret ulidelig, da jeg virkelig var opsat på, at jeg skulle føde. Vi havde endda arrangeret pasning af Karl i weekenden op til min termin, men lillebror var ligeglad. Dog fik min mand Anders og jeg et par dage, hvor vi kunne slappe lidt af sammen og få klaret nogle ting i vores nye hus.

Endelig terminsdato

Da jeg ramte terminsdatoen og der ikke var skyggen af lillebror bestilte jeg tid til en omgang akupunktur. Jeg havde brug for at gøre et eller andet i håb om, at lillebror snart ville melde sin ankomst. Jeg mærkede dog ikke den store effekt andet end lidt murren i timerne efter, og ellers skete der ikke særlig meget.

Tid hos jordemoder

Jeg havde tid hos jordemoder hos storkereden da jeg var 40+3 (torsdag d. 24. august), og jeg havde egentlig ikke regnet med, at jeg ville have brug for den tid, men eftersom der fortsat ingen lillebror var, tog Anders og jeg afsted. Jeg havde bedt ham tage med, da der ville være mulighed for både akupunktur og hindeløsning, og efter sådan en omgang havde jeg ikke lyst til selv at køre bilen hjem.

Meget spændt :)

Jeg var ret spændt på at blive undersøgt indvendigt, især fordi jeg havde lidt en forventning om, at der faktisk ikke var sket en dyt. Jeg skulle dog bliver klogere ;-) Til min store overraskelse og ikke mindst glæde var jeg allerede fem cm åben og jordemoderen kunne mærke Billes hoved.

Nu er det tæt på

Hindeløsningen var klaret meget hurtigt, og jordemoderen sluttede konsultationen af med at sige, at vi nok havde en baby inden weekenden. Hun sagde også, at hvis vandet gik skulle vi ringe med det samme(!), og hvis jeg fik veer først skulle vi også ringe, men kunne måske slappe lidt mere af. Shit – nu var det tæt på.

Hyggedag

Anders valgte at tage resten af dagen fri (han har en times transport hjem fra arbejde). Vi gad ikke køre hjem, så vi tog ud og spiste en omgang frokost. Vi valgte så også at tage en tur i IKEA. Jeg synes ikke der skete så meget ”dernede”, så vi tog tingene stille og roligt. Da vi havde hentet Karl fra børnehave tog vi hjem og hyggede med ham. Jeg fik ringet til min veninde som skulle være ved Karl, når fødslen gik i gang, for at forberede hende og hendes familie på, at de nok kunne forvente et opkald indenfor de næste par døgn.

Rolig aften, hektisk nat

Aftenen gik og der skete fortsat ikke det store. Anders lavede lidt rebozzo på mig, hvilket var så rart. Vi gik i seng omkring kl. 22.00, men jeg havde ingen forventning om, at der ville ske noget. Kl. 03.20 vågenede jeg ved, at jeg mærkede to smæld i min mave. Jeg havde læst, at sådan kunne det føles, hvis vandet gik, men der kom bare ikke noget vand. Det begyndte at nive lidt i maven og jeg stod op.

Så skete endelig noget

Så kom vandet sivende, og det blev ved. Anders fløj op da jeg kaldte på ham. Karl lod vi sove. Jeg ringede til min jordemoder Susanne, som sagde vi kunne blive hjemme en halv times tid, hvis jeg kunne holde det ud. Ellers skulle vi bare køre, når vi syntes og ringe til hende, når vi var på vej. Anders ringede til min veninde som heldigvis kun boede tre minutter fra os, så hun var hos os hurtigt. På den korte tid begyndte mine veer at tage til i styrke. Jeg tog ikke tid, men følte de begyndte at komme hyppigere og hyppigere. Anders tog det dog ret roligt og begyndte at smøre madder og lave kaffe. Da min veninde var her observerede hun mig og synes tiden mellem veerne blev kortere og kortere. Ca. kl. 03.55 ringede vi til Susanne og sagde vi ville tage af sted samt at mine veer var hyppige.

Lang køretur

Jeg havde meget svært ved at overskue køreturen på ca. 20 minutter til Roskilde, men der var ingen vej udenom. Veerne blev hyppigere og hyppigere. kl. 4.10 følte jeg virkelig at jeg skulle presse og det var svært at holde igen. Jeg skreg til Anders, at der lugtede af lort, og at han skulle ringe til Susanne med det samme, for ellers ville jeg føde i bilen. Ydermere ville det være Susanne som skulle rekvirere en ambulance, hvis jeg nu fødte i bilen. Susanne kom på højtaler den sidste del af køreturen – ca. 10-12 minutter. Hun guidede mig igennem mine veer, som var fuldstændig ulidelige og det eneste jeg havde lyst til var at presse. Hun fik mig dog på magisk vis til at holde igen.

Endelig nåede vi storkereden

Kl. 4.23 tog Susanne imod os på Storkeredens parkeringsplads. Jeg havde en ve i bilen, mens hun åbnede bildøren og jeg fik endnu en på vej op af de tre trin til klinikken. Vi gik ind på fødestuen, hvor jeg nærmest flåede mit tøj af. Jeg nåede ikke op i den store seng/briks, men stod på mine knæ. Jeg fik et par presseveer og kl. 4.29 var Bille født.

Vild oplevelse

Han havde masser af hår, som sin storebror men var dog noget større – helt præcis 49 cm lang og 3440 gram (Karl: 51 cm, 3025 gram). Hold nu op en vild oplevelse. Jeg var forberedt på en hurtig fødsel, men jeg havde ikke regnet med, at den skulle vare blot en time og ti minutter. Jeg havde ønsket mig en fødsel på privatklinikken Storkereden, og det fik jeg – de fire minutter vi var der.

Taknemmelig for vores valg

Men hvor var/er jeg glad for, at vi nåede til klinikken, og jeg er så taknemmelig for, at det var jordemor Susanne som var en del af min fødsel. Jeg havde de fleste af mine konsultationer hos hende, og jeg følte mig meget tryg ved hende. Timerne efter fødslen var rolige. Vi var de eneste på klinikken sammen med Susanne, så der var masser af ro og tid til at nyde Bille. Jeg skulle dog også ”lappes” lidt sammen, hvilket næsten ikke kunne undgås med den turbo-fødsel. Bille lå hos mig imens og det var så uvirkeligt, at han nu endelig var ude hos os.

Karl er stolt

Vi rykkede ind i en dobbeltseng, hvor vi alle tre lå sammen. Bille forsøgte at sutte hos mig, men det var svært for ham at få fat. Omkring kl. 07.00 ringede vi til Karl som så sin lillebror på facetime. Han var stolt, men også noget betuttet over, at vi ikke var hjemme. Han blev kørt i børnehave, og fortalte her, at han var blevet storebror. Efter et par timer gik jeg i bad og blev frisket lidt op – det var rart.

Amning

Anders blev sendt på apoteket for at købe amme-brikker, da Bille fortsat havde svært ved at få fat. Han blev dog også ret træt, og desværre fik Susanne ikke set ham sutte særlig meget på mit bryst. Vi kørte hjem til os selv omkring kl. 11.30. Karl blev hentet tidligt i Børnehave og skulle nu endelig møde sin lillebror. I dagene efter havde vi besøg af Susanne to gange – primært pga. amningen som fortsat var lidt udfordrende. Hun kom dog også for at foretage hæl-prøve, og det var dejligt, så vi slap for at skulle køre til sygehuset i Roskilde. 

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, infomation og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER

 


Hos Babydk har vi tilknyttet vores egen Jordemoder

Jordemoder og indehaver af engodbegyndelse.dk Hos Babydk har vi tilknyttet jordemoder Kamilla Ejgaard, der bl.a. skriver indlæg om graviditetens faser. Læs om Kamilla og fakta i forbindelse med graviditet.

Catharinas fødsel

Catharina havde en meget hurtig fødslen, men hvad er en god fødsel? Det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde, hvordan de oplever en fødsel. Derfor kan man ofte have brug for at læse lidt om andres erfaringer og tanker i forbindelse med deres fødsler. Her hos Babydk kan du læse historier fra virkelige kvinders graviditetsforløb, som fortæller åbent og ærligt, for netop at hjælpe andre kvinder i deres graviditet.

Hvad er en god fødsel og findes der en smertefri fødsel?

Hver fødsel er unik og derfor kan det være svær at sammenligne med bøger. Du kan derfor også her hos Babydk læse om fire forskellige kvinders andet trimester. Samt læse saglig fakta fra vore helt egen jordmoder. Alt fra glæde til angst og frygt går igennem kvinders hoveder under deres fødsler og det kan alt sammen være svært at rumme selv. Sammenkoblingen mellem vores mødregruppe og jordmoder gør at vi hos Babydk kan give dig som gravid et sted hvor følelser og fakta om graviditeter og fødsler samles. Du får her et unikt univers hvor vi har skabt en helhed omkring fødslens faser set med både gravide og faglige øjne.