At være blevet forældre

Det med at være blevet forældre er en komplekst størrelse. Det er en hel ny verden og det vigtigste job min kæreste og jeg nogensinde får på vores CV. Vi er så enormt stolte over at være så heldige at være forældre.

Ren lykke?

…..Men det er altså ikke ren leg og lykke det hele. Det er hårdt arbejde, og det ved alle som er forældre. Man kan forberede sig på det i månederne op til, men igen så kan man bare aldrig helt forberede sig på hvor hårdt det bliver.

Vi har især fundet ud af at der gemte sig nogle sider ved hver af os som først er kommet frem her i løbet af de seneste 7 måneder, og her gik man og troede man kendte hinanden på godt og ondt. Heldigvis så er det nogle sider vi lynhurtigt har accepteret. F.eks. så kan min kæreste være enormt egoistisk når han ikke har fået en ordentlig nattesøvn igennem flere nætter, og så forventer han bare et jeg tager vores søn imens han ligger sig til at sove. Ligesom det der med at rense sutteflasker ikke lige er det første han tænker på, han vil hellere lege og hygge med vores søn.

Ting der kunne irritere mig i starten, men nu har vi fundet en balance i det, og så hjælper han heldigvis med andre ting, så som vasketøj og laver tit aftensmad og nusser mig i håret om aftenen, så kan jeg godt overleve han får en lur om eftermiddagen efter en travl dag, selvom jeg også har været på en hel dag.

Bliver parforholdet sat på prøve?

Hvordan påvirker det så parforholdet at være blevet forældre, spørger vores ”ikke forældre” venner tit. Det påvirker parforholdet på forskellige måder. Det er klart at romantikken lider et knæk i starten ovenpå en fødsel og de første måneder er hårde med lige at vænne sig til et nyt liv, og så er overskuddet til romantik altså bare ikke helt den samme som inden man fik barn. Men det var vi bevidste om, så det er faktisk ikke kommet så meget bag på os.

Og langsomt som vi har tilpasset os det nye liv er vi blevet bedre til at genfinde den romantik, så meget man nu kan med et lille barn. F.eks. så har vi været enormt dårlige til at give hinanden opmærksomhed, kys og kram. Det har vi måtte blive bedre til og tvinge hinanden lidt til for at det kunne blive naturligt igen at kysse godnat og godmorgen, ligesom at vi også har været nødt til at gå lidt på kompromis med trætheden om aftenen for at få lidt sofatid sammen, ellers gik der alt for meget baby, ble og søvn i den og for lidt kærestetid.

Træt med træt på

Netop trætheden spiller en stor rolle, når man nat efter nat ikke får en konstant sammenhængende søvn så begynder det at påvirke humøret til sidst, og der har vi måske været lidt for tilbøjelig til at snerre af hinanden hvilket har endt ud i dumme diskussioner og irritabelhed, men så har vi sat os ned og taget en snak og heldigvis er vi indtil nu, aldrig gået uvenner i seng.

Hertil skal dog nævnes at vi også har, måtte tage nogle valg, f.eks. har vi sagt vores job op og flyttet teltpælene fra København til Fredericia for at være tættere på familie og venner og dermed pasningsmuligheder så vi engang imellem kan nyde lidt kærestetid sammen, for det er altså den/de timer sammen uden barn engang imellem der gør at vi kan genfinde overskud og være de bedste forældre for Phillip, ligesom det også er sundt for ham at være sammen med hans bedsteforældre.

Svære valg skal træffes

Med flytningen er heldigvis også kommet færre arbejdstimer og dermed gladere forældre. Førhen arbejdede min kæreste 50+ timer om ugen som chef, og var først hjemme efter kl. 19.30 6 dage om ugen, og DET tager på parforholdet, hvilket påvirker forældrerollen og familielivet som helhed.

I størstedelen af tiden, følte jeg mig mest som alenemor, da jeg var den der stod op om natten, gav mad, ble etc. og var på om dagen ift. leg, ligeledes den der puttede om aftenen også, hver dag, også i weekenderne. Men efter vi er flyttet, gør jeg kun dette 2 gange om ugen, resten af tiden er vi to om det, bevares jeg gør det nok alligevel mest, men jeg ved der er to ekstra hænder i huset jeg kan trække på nogle dage og det er altså en kæmpe forandring, da kærestens arbejdstid nu kun hedder 37 timer om ugen.

Alt i alt er forældrerollen en hård rolle, og nok den hårdeste rolle jeg kommer til at befinde mig i. Men jeg synes min kæreste og jeg faktisk har gjort det ret godt, og den der småangst man havde under graviditeten, om hvorvidt man ville blive gode forældre, er helt væk. Vi gør det sgu ret godt, og vi har tilmed fundet en balance så vi også formår at være kærester. Og glade forældre giver altså en glad søn.

 

Fandt du dette interessant, så tilmeld dig vores kundeklub og få nyheder, infomation og særlige gode rabatter for vores medlemmer direkte i din mailbox. Tilmeld dig lige HER

 

At være blevet forældre

Kan man holde gnisten vedlige i parforholdet efter man har fået et barn. Sybille fortæller om hendes oplevelse med parforholdet og forældrerollerne.

Forældrerollen

De fleste har gjort sig mange tanker om hvad det vil sige at være forældre og hvordan parforholdet skal være efter fødslen. Det er dog forskelligt, hvordan vi oplever vores roller ændre sig i parforholdet. Hvis du gerne vil læse lidt om hvordan andre har oplevet forældre, så læs med her hos Babydk. Hvor vores mødregruppe deler deres erfaringer med jer.

Babydk - Hurtig levering - spar fragten og afhent i butik i Tilst

Babydk består både af en fysisk butik beliggende i Tilst ved Århus, og en webshop. Du har derfor altid mulighed for at vælge click&collect som fragt mulighed. Dette betyder at bestiller du inden kl. 00.00 kan du afhente din bestilling i butikken dagen efter når vi åbner, på denne måde sparer du fragten. Se åbningstider i bunden af alle sider.

Derudover sender vi alle ordre modtaget inden kl. 14:00 samme dag. Dvs. det er op til PostNord og GLS, hvor hurtigt du har dine varer, dog som hovedregel indenfor 1-2 dage.

Babydk - Gratis gaveindpakning

Som ekstra service hos Babydk pakker vi dine gaver ind helt gratis om det er fødselsdagsgaver, barselsgaver eller dåbsgaver. Vi pakker endda ind efter køn også, så pakkerne bliver endnu mere personlige. Vi ved også at der er forskellige budgetter for gaver og derfor har vi også inddelt vores gavekategori i priser, gå på opdagelse og find inspiration til din gave her.

Hos Babydk lever vi af tilfredse kunder

Vi går højt op i personlig service og skulle du have nogen spørgsmål til vores babytøj, børnetøj, babyudstyr, legetøj, sengetøj eller andet, sidder vi altid klar i kundeservice til at hjælpe dig. Ring, send os en mail eller kom forbi butikken på Havkærvej 5, 8381 Tilst - lige ved siden af OK-tanken.