Når baby er 6 måneder

Når baby er 6 måneder, har du altså haft din baby i et halvt år! Og nu er der kun 6 måneder til din baby har sin første fødselsdag.

Har det været nogle hårde måneder? Det er en stor forandring at blive forældre, og nu have ansvaret for et nyt lille menneske. Men ved du hvad, du har nu været mor i et halvt år. Stort tillykke med det.

Heldigvis er du være mor resten af dit liv, med alt hvad det indebærer. Dette blogindlæg er nr. 7 i rækken i serien om babys udvikling. Blogindlæggene indeholder emner omkring din babys udvikling motorisk, babys syn, søvn, aktiviteter og spisemønster, samt råd og vejledning til dig som forælder.

Har du ikke fået læst de tidligere blogindlæg, kan du gøre det her.

Har du lyst til at læse, hvad der sker med babys udvikling, når baby er 7 måneder? Så kan du læse frem her.

Tillykke med det første halve år!

De første seks måneder har nok båret præg af søvnløshed, en øm krop, gråd, glæde, smil, lykke, kaos, bekymringer og kærlighed. En pærevælling af følelser.

Det kan til tider være svært at navigere rundt i, fordi man elsker sit lille barn, men samtidig trænger man nogle gange bare til, at være sig selv og gøre lige det, man selv har lyst til.

Din baby begynder at kunne sidde selv

Når din baby er 6 måneder, begynder han/hun så småt at kunne sidde selv. Det kan sagtens være baby stadig vælter en gang i mellem, men så kan du jo lige dække af med puder rundt om, så du ved at baby lander blødt.

Du kan også begynde at lade baby sidde i en højstol, så han/hun kan være med ved middagsbordet.

Når baby er 6 måneder skal han/hun begynde på mad

Sundhedsstyrelsen anbefaler så vidt muligt, at babyer først skal begynde at spise mad, når de er 6 måneder. Det gør de, fordi det først er der, tarmene rigtig er klar til at indtage fast føde.

Man kan dog godt begynde så småt, når baby er 4-5 måneder, hvis det vurderes, at der er behov for det.

Men hvad skal en baby på 6 måneder så spise?

Der findes forskellige metoder til, hvordan man vil præsentere maden for baby.

Den mest udbredte metode er at starte stille og roligt ud med grød og mos.

Det kan være pulver som blot skal blandes op med vand, eller du kan begive dig ud i, at lave det selv.

Du kan med fordel variere med både glutenholdige og glutenfrie produkter. Frugtmos anbefales ikke som selvstændigt måltid, men som topping på en grød.

Eksempler på barnets første mad:

  • Majsgrød
  • Kartoffelmos med grøntsager
  • Hirsegrød
  • Havregrød
  • Frugtmos

Hvornår skal baby spise?

Der er ikke noget fast tidspunkt på dagen, hvor din baby skal spise. Men det er vigtigt at din baby er frisk og veludhvilet og ikke er alt for sulten. Sæt baby i højstolen, giv baby en hagesmæk på og sæt dig så overfor baby.

Det kan være en god idé at give baby sin egen ske, så baby føler han/hun spiser selv. Det er vigtigt at måltiderne bliver en positiv stund, så vil baby ikke spise med det samme, så prøver du bare igen senere.

Her i babydk har vi alle selv børn, og vi ved hvor meget det kan svine, når baby skal lære at spise. Vi anbefaler derfor, at du køber en hagesmæk, evt. med ærmer på.

Se et udvalg af vores hagesmækker

Se flere her

 5 gode råd til dig, når baby er 6 måneder

  1. Du kan lave store portioner grød og mos, og fryse det ned i portionstørrelser. Så kan du tage det op når du skal bruge det.
  2. Husk og giv baby vand til måltiderne
  3. Amning eller flaske vil stadig være den primære mad for baby i et stykke tid endnu
  4. Din baby skal helst ikke have grød lavet på ris hver dag, da det indeholder et stof kaldet arsen, som ikke er godt at få for ofte.
  5. Der er også en spisemetode kaldet BLW, baby led weaning, hvor baby spiser selv skal spise. Det kan du læse mere om her.

 

Vi håber du fik glæde af vores blogindlæg. Vil du ikke gå glip af de næste blogindlæg i serien “babys udvikling”, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Kildehenvisninger