Når baby er 4 måneder

Dette blogindlæg er det femte i rækken af ”babys udvikling”. Når din baby er 4 måneder, er der er sket en stor udvikling frem til nu. Har du ikke fået læst de tidligere blogindlæg, så kan du læse

  • ”Babys udvikling - de første dage” her
  • ”Den første måned” her
  • ”Når baby er 1 måned” her
  • ”Baby 2 måneder” her
  • ”Hvad du skal vide når baby er 3 måneder” her

Vil du vide hvad der sker i med din babys udvikling i næste måned, så kan du læse det her

Motorik når baby er 4 måneder gammel

Når din baby er 4 måneder, er han/hun nu så stærk, at baby selv kan holde sit eget hoved. Når du holder baby i hænderne og trækker ham/hende op, vil baby være stærk nok til at følge med.

Baby begynder nu at gribe fat i fødderne og putte dem i munden. Babys motorik udvikler sig rigtig meget lige nu, så det er en god idé at lade baby ligge på gulvet et par gange i løbet af dagen.

Du vil måske opleve, at baby begynder at kunne rykke sig (ubevidst) rundt, og ikke længere bliver liggende, der hvor du lagde ham/hende.

For at det er behageligt for baby at ligge på gulvet, kan du benytte dig af et blødt skumgulv. Det er blødt for baby at ligge på, og så isolerer det mod kulde, så baby ikke bliver koldt.

Lyde

Når baby er 4 måneder, kender han/hun alle lyde i hjemmet. De første par uger begynder baby at pludre, men du vil nok begynde at opleve at baby begynder at hvine og øve sig i at bruge sin stemme.

En baby på 4 måneder kan grine, og mon ikke du gør alt hvad du overhovedet kan, for at høre dit barns dejlige grin. Det er forskelligt hvad babyer synes er sjovt, men som oftest er det mor og far der er de bedste til at få baby til at grine.

Hvad kan man lege, når baby er 4 måneder?

Din baby begynder nu rigtig at være interesseret i legetøj, og er begyndt at kunne holde fast i det.

Baby begynder så småt også at kunne grine af legetøj der siger lyde. Du kan prøve at give din baby en rangle som rasler, og se om baby ikke synes det er sjovt.

En baby på 4 måneder kan stadig godt tabe legetøjet ret ofte. Det er ikke sikkert, at baby helt selv få fat på legetøjet igen, så i denne her måned kommer du nok på overarbejde, og skal give din baby legetøjet igen hele tiden. 

Se et udvalg af vores rangler

Se flere her

Syn

I denne her måned bliver babyens syn igen endnu skarpere, og han/hun begynder nu rigtigt at kunne skelne mellem de forskelige farver.

Babyen begynder så småt at have et syn ligesom de voksnes, men afstande og forstå hvordan verden helt hænger sammen, kan baby ikke helt endnu.

5 gode råd når baby er 4 måneder

  1. Prøv at lade baby ligge ved legestativet. Måske begynder han/hun at række ud efter legetøjet.
  2. Ifølge sundhedsstyrelsen må babyer på 4. måneder så småt begynde at smage grød. Men hvis baby er tilpas ved at få mælk, anbefales det at vente til baby er 6 måneder.
  3. Babyer elsker legetøj med lyde og skarpe farver, så selvom du måske ikke synes det er det pæneste, så vil baby elske det.
  4. I den her måned vil baby være meget interesseret i alt hvad du spiser. Men det betyder altså ikke nødvendigvis, at din baby er sulten og er klar til selv at spise.
  5. Babyer putter alt i munden, så vær sikker på du giver baby noget, som han/hun ikke kan få galt i halsen.

 

Vi håber du fik glæde af vores blogindlæg. Vil du ikke gå glip af de næste blogindlæg i serien “babys udvikling”, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Kildehenvisninger

Sundhedsstyrelsen.dk

Vidunderligeuger.dk

dr.dk

Odense kommune