Når baby er 1 måned gammel

Blogindlægget er nr. 3 i serien omkring babys udvikling måned til måned. Når din baby er 1 måned gammel, er det stadig en nyfødt lille baby.

Måske har du fundet dig til rette i din nye forældrerolle, men det kan også sagtens være, du stadig er ved at vænne dig til at være en nybagt mor.

I denne blogserie vil vi give dig vejledning til, hvordan din baby udvikler sig, og du vil få information og råd til, hvad du skal huske på i de forskellige måneder.

Du kan læse de forrige indlæg “Babys udvikling - De første dage med den nyfødte baby” her og “Babys første måned” her.

Har du lyst til at læse hvad der sker i næste måned, så læs med her.

Det første tigerspring sker når baby er 1 måned gammel

Et tigerspring er et udviklingsspring som barnet gennemgår ca. 10 af i de første leveår.

Tigerspringet kommer første gang, når barnet er ca. 5 uger gammel.

Du vil måske kunne mærke på din baby, at han/hun ikke vil ligge alene, men hele tiden vil være tæt på sin mor. Baby vil måske ammes mere og græder mere.

Du føler du kender din baby rigtig godt, og kan aflæse han/hendes signaler, og du ved garanteret ofte hvad der er galt, når din baby græder.

Under et tigerspring reagerer din baby typisk anderledes end det plejer. Det kan være frustrerende for forældre, når baby græder mere end i er vant til, eller ikke er som det plejer.

Efter tigerspringet vil baby kunne:

 • Se skarpere og kunne fokusere i længere tid

 • Være mere opmærksom

 • Smile oftere end før

 • Være mere vågen

 • Kunne græde med tårer

 • Være mere interesseret i omgivelserne omkring ham/hende

Et tigerspring kan være hårdt at komme igennem, men når du blot viser din baby at du er til stede, skal I nok klare det, og så er I snart på den anden side igen.

Hvordan er synet når baby er 1 måned gammel?

Din babys syn udvikler sig utrolig meget den første tid. Fra at alt er sløret og babyen har svært ved at holde fokus, vil babyens syn nu være en smule skarpere.

Når din baby er 1 måned gammel, vil han/hun kunne se former i ansigtet, og din næse og øjne vil stå skarpere når babyen kigger på dig. Fra kun at kunne se verden i grå, vil din baby nu kunne begynde at se røde og grønne farver.

Husk at daglig øjenkontakt og snak med din baby stadig er essentielt for babys udvikling.

Babys første smil

Endelig sker det, du sikkert har ventet på. Babys første smil. Der er ikke noget som kan smelte en mors hjerte, som når babyen smiler tilbage.

Det bevidste smil kommer når baby er mellem 3-6 uger, og du vil nu begynde at få den dejligste respons, når du snakker med din baby.

Motorik når baby er 1 måned gammel

Din baby begynder i denne måned, så småt at kunne ligge i længere tid på maven. Det er stadig vigtigt at I husker, at vende baby om på maven, så han/hun kan få trænet sine nakke og rygmuskler og blive stærk nok til at holde sit eget hoved.

Din baby begynder nu at bevæge arme og ben, og når han/hun bliver begejstret, kan baby give den rigtig gas og sprælle med arme og ben.

Hvad med sut, når baby er 1 måned gammel?

Babys motoriske udvikling resulterer ofte i, at baby får dasket til sutten, og du vil nok komme til at skulle give baby sutten igen mange gange.

Men det er blot en periode, og mon ikke du på længere sigt bliver glad for, at din baby bruger sutten som tryghed.

Hvis baby ikke allerede er begyndt at bruge sut, eller du har brug for nogle nye, kan du se vores sutter her.

Er du i tvivl om hvilken sut du skal købe, kan du læse vores forbrugerpanels anmeldelse af bibs sutten her.Se et udvalg af vores sutter

Se flere sutter her

Tryghed når baby er 1 måned gammel

Der er ingen tvivl om, at det selvfølgelig er mor og far, som er barnets primære kilde til tryghed. Men nogle gange kan det være rart, at baby har en genstand, som han/hun forbinder med tryghed og finder ro i.

Måske vil din baby ikke tage en sut, så kan du give baby en nusseklud. Vi har blandt andet Liewood nusseklud, Teddykompagniet Diinglisar nusseklud & Myteddy nusseklud.

Nussekluden følger oftest barnet i mange år, og det kan ofte være dejligt for barnet at få sin nusseklud, når han/hun skal sove eller bliver ked af det.

 

 5 gode råd når din baby er 1 måned gammel

 1. Giv din baby en masse omsorg når I skal igennem første tigerspring. Køb et par hørebøffer, hvis du trænger til ro
 2. Prøv at acceptere tilstanden I er i, mens tigerspringet står på. I skal nok komme over på den anden side igen.
 3. Køb 2 af den samme nusseklud, så du altid har en reserve hvis barnet mister den ene, eller den skal vaskes.
 4. Ta’ en masse billeder og film når din baby smiler. Det bliver du glad for senere
 5. Vis baby legetøj i skarpe farver, så kan han/hun bedre se dem.

 

Vi håber du fik glæde af vores blogindlæg. Vil du ikke gå glip af de næste blogindlæg i serien “babys udvikling”, så tilmeld dig vores nyhedsbrev. 

Kildehenvisninger