7 måneder gammel baby - hvad skal du vide?

Babyers udvikling går stærkt, og der sker noget måned for måned. Det er utroligt så hurtigt det går, og du har du en 7 måneder gammel baby.

Dette blogindlæg er nr. 8 i rækken i blogserien ”babys udvikling”, hvor vi beskriver de udviklingstrin der sker med din baby det første stykke tid.

Har du ikke læst de tidligere indlæg, kan du læse dem her.

Måske har du lyst til at læse hvad der sker med baby i næste måned? Så kan du gøre det lige her.

Hvad kan en baby som 7 måneder gammel?

Det er meget forskelligt hvad en baby kan når han/hun er 7 måneder gammel, og udviklingen er variere meget fra baby til baby. Det må du huske, hvis din baby ikke kan de samme ting som babyerne i din mødregruppe. Det kommer lige så stille.

Mon ikke din baby kan noget andet, som de andre børn ikke kan. Eller måske er bedre til at spise, sover længere lure, har flere tænder eller noget helt fjerde. Pointen er i hvert fald, at man skal huske at en babys udvikling er forskelligt. Man kan stadig sige, at de fleste babyer kan nedenstående, når de er ca. 7 måneder gamle.

 • Kan trille fra mave til ryg om omvendt
 • Er blevet bedre til at sidde selv
 • Vil gerne ligge på maven og lege
 • Griber fat i ting bevidst
 • Begynder at bevæge sig enten frem, tilbage eller dreje sig rundt når han/hun ligger på maven

Aktiviteter med en 7 måneder gammel baby

Du kan sagtens lave aktiviteter med din baby, når han/hun er 7 måneder. Du kan øve barnets motorik ved at placere legetøjet lidt væk, så baby ikke kan nå det uden at skulle skubbe sig frem.

Du kan også købe noget nyt aktivitetslegetøj, som stimulerer din babys motorik.

 

Se et udvalg af vores aktivitetslegetøj

Se mere aktivitetslegetøj her

Finmotorikken hos en 7 måneder gammel baby

Under spisetid kan du snart begynde at skære maden ud i bidder, så baby kan øve sit pincetgreb. Pincetgrebet er måden baby griber fat om tingene på.

Fra at baby før har grebet fat med hele hånden, begynder baby det næste stykke tid at bruge tommel -og pegefinger, til at samle ting eller mad op med.

Har din baby fået sin første tand?

Måske har baby allerede flere tænder, eller også går der noget tid endnu.

De fleste babyer får de første tænder når de er mellem 6-8 måneder, men det kan også sagtens være et par måneder før, eller helt op til 1 år. Det er individuelt, og de skal nok komme.
De første tænder plejer at komme i undermunden. Når du giver din baby vand, kan du måske begynde at høre en lille ”klik” lyd, når baby får koppen i munden.

 

Ubehag ved tandfrembrud hos en 7 måneder gammel baby

Det kan for nogle babyer (og forældre!) være en hård periode, når der er tandfrembrud. Din baby kan have ondt i munden, være irritabel, græde mere, få feber og endda dårlig mave. Nogle babyer reagerer kraftigt ved tandfrembrud, andre babyer reagerer slet ikke.

Klør det meget i din babys mund, kan det være rigtig dejligt for baby at have noget at bide i. Det kan være en kold agurk, men du kan også med fordel bruge en bidering.

 

Fordelen ved bideringen er:

 • Den kan vaskes igen og igen
 • Den kan køles ned i køleskabet
 • Baby kan bruge den når han/hun ligger ned, uden du skal være ekstra opmærksom

 

Se et udvalg af vores bideringe

Se mere her


5 gode råd til dig med en 7 måneder gammel baby

 1. Du skal huske at børste babys tænder, så snart den første er brudt frem. Der skal kun så meget tandpasta på, at det svarer til den babys lillefingernegl.
 2. Hvis din baby har feber i mere end 1 døgn, skyldes det ikke tandfrembrud.
 3. Din babys søvnbehov er ca. 14 timer i døgnet
 4. Baby gider nok ikke ligge på ryggen i længere tid ad gangen, så legetøjet på aktivitetsstativet skal enten være meget spændende, ellers kan du stille det væk og finde noget nyt legetøj frem.
 5. Baby er stadig et lille menneske og nogle gange kan det hele bare godt blive for meget. Dit nærvær og omsorg er det vigtigste <3

 

Vi håber du fik glæde af vores blogindlæg. Vil du ikke gå glip af de næste blogindlæg i serien “babys udvikling”, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kildehenvisninger